Με το μάτι ενός …. Αστού

Η παρέα του καφενείου συνεχώς μεγαλώνει. Καλωσορίζουμε σήμερα στο καφενείο μας τον αστό που θα μας λέει τα πράγματα όπως τα βλέπει ένας αστός.Εβαλε ποδιά,πήρε το δίσκο και αρχισε να σερβίρει.

Γράφει ο αστός

Όπως όλοι αναγνωρίζουν και το αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο ζούμε σε μια δύσκολη εποχή , πολλαπλά δύσκολη εποχή.
Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα , υπάρχει το πρόβλημα της ανεργίας , υπάρχει το πρόβλημα της ασφάλειας και της έξαρσης της εγκληματικότητας, υπάρχει πρόβλημα με τα ταμεία συντάξεων κ.λ.π.
Πολλοί συμπολίτες μας έχουν ήδη δαπανήσει εισοδήματα που θα αποχτήσουν στο μέλλον, μέσω των πιστωτικών καρτών.
Μέσα στο ασφυκτικό κλοιό των προβλημάτων ο μέσος πολίτης καλείται να πορευτεί, καλείται να τα βγάλει πέρα και χωρίς καμία προοπτική άμεσης βελτίωσης αφού όλα συνηγορούν ότι θα έρθουν δυσκολότερες μέρες.
Αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι, στην καθημερινή επαφή με τους συνανθρώπους μας είναι ότι σιγά σιγά μεταβαλλόμαστε , αν δεν έχουμε γίνει ήδη, σε θηρία.
Ζούμε σε μια ζούγκλα που ο καθ ένας κοιτάζει πως θα τη βγάλει καθαρή, πως θα επιβιώσει, έστω και εις βάρος του διπλανού του. Χάνονται αισθήματα και φιλίες , όλοι ξεκινάμε κάθε πρωϊ ήδη κουρντισμένοι. Το βλέπεις από την συμπεριφορά μας στο δρόμο, στον τρόπο οδήγησης. Κάθε μέρα τα θηρία βγαίνουν στους δρόμους για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. για την επιβίωση τους.
Πιστεύω πως αυτή η αλλαγή στην συμπεριφορά μας και στον τρόπο ζωής είναι πολύ σημαντική ,διότι πες ότι σε μερικά χρόνια ανακάμπτει η οικονομία , βελτιώνεται το θέμα της ανεργίας αν έχουμε γίνει μοναχικοί Λύκοι δεν ξαναγινόμαστε αρνάκια σε μια ήρεμη κοινωνία.
Πρέπει να βρούμε τρόπους να αντισταθούμε , να αντιδράσουμε.