Ο Λαός έχει την τύχη στα χέρια του

Οπως τα βλέπει ο Αστός

Αγαπητοί θαμώνες του καφενείου μας καλή σας μέρα Χρόνια Πολλά σε όλους.
Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία της πατρίδας μας σαν μια μαύρη μέρα , μια μέρα που βάναυσα καταργήθηκε η Δημοκρατία μας από μια μικρή ομάδα «σωτήρων».
Εγώ μαθητής του Λυκείου τότε σε επαρχιακή πόλη δεν έχω να καταθέσω καμιά μαρτυρία για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Μπορώ όμως να κάνω ορισμένες διαπιστώσεις , καταστάλαγμα της όλης ιστορίας και των γεγονότων που επακολούθησαν.
Είναι πια ιστορικά βεβαιωμένο , αυτό που από την αρχή πολλοί ψιθύριζαν ότι η «σωτήρες» εξυπηρετούσαν συμφέροντα άλλων χωρών.
Η δικτατορία ήταν απαρχή πολλών δεινών για την χώρα μας, όπως η εισβολή στην Κύπρο, μια από τις μεγαλύτερες πληγές που είναι άγνωστο πως και πότε θα κλείσει.
Η δημοκρατία στην χώρα μας εκείνη την εποχή είχε προβλήματα και πολλά γεγονότα λένε ότι ήταν προάγγελος αυτής της εξέλιξης.
Το παλάτι είχε ενεργό συμμετοχή στην δημιουργία των ανώμαλων αυτών καταστάσεων που προηγήθηκαν .
Σήμερα το πολιτικό μας σύστημα ταλανίζετε από διάφορα προβλήματα και είναι γεγονός ότι διάφοροι λένε : Ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται……
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά, πιστεύουμε ή όχι στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Θέλουμε κάποιον «σωτήρα », θεόσταλτο να μας κυβερνά;
Τα ερωτήματα αυτά έχουν απαντηθεί από τον λαό μας που με συντριπτική πλειοψηφία θέλει να έχει την τύχη στα χέρια του και δεν θέλει ούτε θεόσταλτους Βασιλείς ούτε αυτόκλητους σωτήρες.
Εάν το σύστημα που έχουμε επιλέξει να κυβερνά τη χώρα έχει προβλήματα τότε είναι ευθύνη όλων μας , πρωταρχικά των εκλεγμένων να μας κυβερνούν, να βρει λύσεις. Πρέπει όλοι να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε , για αυτά που θεωρούμε σωστά και να μην αφήνουμε τους άλλους να δρουν για λογαριασμό μας.
Σε μια Δημοκρατία ΔΕΝ υπάρχουν αδιέξοδα. Ο λαός έχει την τύχη στα χέρια του.