Η Ανάσταση και το Αύριο

Γράφει ο Νίκος Μόσχοβος

Η Ανάσταση του Κυρίου να μας βρει όλους πιο φωτισμένους, χαρούμενους και δημιουργικούς. Να φέρει στην πολύπαθη ανθρωπότητα και την Ειρήνη. Για να μπορέσουν οι άνθρωποι, επιτέλους, να δουν τον απέναντί τους ως «αδελφό» κι όχι σαν «εχθρό», όπως έλεγε ο Σάρτρ. (φωτογραφία του jvdberg).

Κάποιοι νομίζουν πως έρχεται το τέλος της Ιστορίας. Λάθος, θαρρώ, εκτίμηση κάνουν. Η ιστορία της ανθρώπινης διανόησης είναι μία κουκίδα άμμου στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.

Εκεί που βρίσκεται το μέλλον της Ανθρωπότητας. Η ιστορία μας, βρίσκεται ακόμη στην αρχή κι όχι στο τέλος. Γιατί το τέλος δεν ξέρει κανείς πως θα έρθει. Κι αυτό είναι το μόνο- μέχρι στιγμής- σίγουρο.

Γι’ αυτό όλα τα σχέδια και οι.....
γεωπολιτικές στρατηγικές αλλάζουν καθημερινά. Γιατί όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, πάντοτε θα βρίσκονται κάποιοι που θα ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο.

Κάποιοι θα ονειρεύονται μία καλύτερη ζωή για όλους. Ξέρετε τι δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι στον πλανήτη; Πως η Γη είναι η πατρίδα μας. Μία πατρίδα, που είναι μια κόκκος άμμου, ένα πετραδάκι ανάμεσα στις ζώνες Βαν Άλεν, τους μετεωρίτες, τις ηλιακές καταιγίδες.

Οι άνθρωποι νομίζουν πως είναι το κέντρο του κόσμου. Δεν είναι. Αποτελούν μόνο ένα κομμάτι του όλου, που δεν αποκαλύπτεται ποτέ μπροστά στα μάτια του μέσου ανθρώπου.

Κι όσοι ξέρουν κάποια πράγματα γι’ αυτό, νομίζουν πως κατέχουν την γνώση. Κι όμως, τίποτα δεν ξέρουν. Γιατί δυνατός είναι αυτός, που κάνει την υπέρβαση κι όχι όποιος νομίζει πως το «στάτους κβο» μένει σταθερό.

Η αγάπη είναι μία από σταθερές του κόσμου. Η δράση είναι μία άλλη σταθερά. Τα μαθηματικά οδηγούν σε κάποια άλλα σταθερά δεδομένα. Τα οποία παραμένουν έτσι μέχρι τότε που θα αλλάξει η συλλογική νόηση.

Οι άνθρωποι δεν έχουν αποκτήσει «συλλογική νόηση» εκ του ατομικού. Και έτσι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρουν τίποτα, παρά μόνο ψήγματα ενός μακρινού παρελθόντος.

«Η αγάπη τα πάντα υπομένει». Έτσι είναι και ο ήλιος ανεβοκατεβαίνει καθημερινά. Ένας κύκλος ανοίγει κι ένας άλλος κλείνει. Τι μένει, όμως, τελικά; Κανείς δεν ξέρει.
Το μεγάλο μυστικό είναι καλά φυλαγμένο.

Ας η Ανάσταση μας γαληνέψει όλους. Να μας δώσει δύναμη μπροστά στα χρόνια, που έρχονται. Γιατί ακόμα έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας. Κρατείστε, λοιπόν, ζεστή και θερμή την καρδιά σας. Καλό Πάσχα σε όλους!!
Τυπολόγος