Το τραγούδι της ημέρας

Σήμερα το καφενείο φιλοξενεί ένα μεγάλο καλλιτέχνη αγαπητέ καφετζή. Κάνε και εσύ διάλειμμα να απολαύσεις.
Astor Piazzolla
Γεννήθηκε στην Αργεντινή από Ιταλούς γονείς και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη όταν η οικογένειά του μετανάστευσε εκεί. Η νοσταλγία του πατέρα του για την Αργεντινή τον έκανε να πάρει δώρο στο γιο του ένα bandoneon από ένα ενεχυροδανειστήριο. Ο Piazzolla ξεκίνησε να μαθαίνει jazz μουσική από παιδί και στα 13 του χρόνια ο «Βασιλιάς του Tango», Carlos Cardel, του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε μία από τις περιοδείες του. Αυτή ήταν και η αρχή του φαινομένου Piazzolla.
Αν και στην Αργεντινή λένε ότι «σ’αυτή την χώρα τα πάντα αλλάζουν εκτός από το tango», ο Astor Piazzolla κατάφερε μέσα από το ταλέντο του να πάει το παραδοσιακό tango ένα βήμα πιο πέρα. Είναι ο πατέρας του “Tango Nuevo” δηλαδή το νέο tango τόσο στην μουσική που την συμπλήρωσε με στοιχεία jazz όσο και στην ελευθερία των χορευτών να φύγουν από τα καθιερωμένα βήματα που επέτρεπε αυτός ο ερωτικός χορός. Πέθανε το 1992 από θρόμβωση σε ηλικία 71 χρονών.
Το Libertango είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσικά θέματα, που συνέθεσε και ηχογραφήθηκε το 1974 για τον ομότιτλο δίσκο, στο οποίο ακούμε το bandoneon να παίρνει φωτιά από τα μαγικά του δάχτυλα.

Ευχαριστούμε τον απλό άνθρωπο για την επιμέλεια
Για περισσότερη μουσική στο
simplemanradiο