Η Τουρκία κατασκεύασε σύστημα Stealth!


Ερευνητές του τουρκικού Τεχνικού Πανεπιστημίου της Μέσης Ανατολής (ODTU) ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν την ανάπτυξη ενός συστήματος παθητικών και ενεργητικών υλικών που καθιστά οποιοδήποτε αντικείμενο αόρατο στα ραντάρ.
Το νέο αυτό σύστημα μπορεί να μειώσει σχεδόν στο μηδέν το στίγμα που παράγουν ελικόπτερα, πολεμικά σκάφη, αεροσκάφη και ελικόπτερα, όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Λεβέντ Τοπάρ του τμήματος χημικών κατασκευών του Πανεπιστημίου.
“Το σύστημα αυτό παρέχει πλήρη απόκρυψη από τα ραντάρ είναι ελαφρύ και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα λειτουργικότητας....
στο μέσο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί” τόνισε ο καθηγητής για να προσθέσει πως, “το σύστημα είναι ανθεκτικό στη φωτιά, στο αλάτι, την υγρασία, το νερό και στη σκόνη και είναι μόλις 2 χιλιοστά. Θεωρούμε πως είναι πολύ καλύτερο από ότι έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα. Το σύστημα είναι τόσο ακριβές που μπορεί ένα αντικείμενο 120 μέτρων να το απεικονίσει σε μια οθόνη ραντάρ ως κουκίδα μήκους 0,1 μέτρων. Ουσιαστικά δηλαδή αόρατο μιας και τα ραντάρ δεν μπορούν να απεικονίσουν τόσο μικρούς στόχους”.
Η έρευνα και η ανάπτυξη του συστήματος έγινε με τη συνεργασία της διεύθυνσης οπλικών συστημάτων των τουρκικού γενικού επιτελείου και τα πρώτα συστήματα αναμένεται να αρχίσουν να τοποθετούνται σε τουρκικά αεροσκάφη από τις αρχές του καλοκαιριού στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (ΤΑΙ).
Συστήματα stealth, βαλλιστικοί πύραυλοι, ραντάρ ντόμπλερ, νέα τυφέκια εφόδου και εξοπλισμός μάχης για τους στρατιώτες είναι μερικά από τα νέα “καλούδια” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που καθιστούν τη γείτονα τοπική υπερδύναμη. Και δεν είναι προγράμματα που ΘΑ κατασκευαστούν. Κατασκευάζονται και κάποια από αυτά είναι ήδη επιχειρησιακά.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο Ομπάμα πάει στην Τουρκία.
Γιατί απλά οι Τούρκοι βλέπουν μπροστά και εμείς πίσω...
Velerefontis