ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ STAR

Ή ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ «ΜΟΝΟΙ» ΣΑΣ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ


Αυτή την εκβιαστική κίνηση επέλεξε η Διοίκηση του STAR CHANNEL να καταργήσει το μοναδικό συνεργείο ραδιοζεύξεων του σταθμού σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Τι έχει να απαντήσει γι αυτή την κίνηση του STAR η ΕΙΤΗΣΕΕ που εν μέσω διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ διαταράσσεται το καλό κλίμα; Μήπως συμμετέχει και αυτή σε μια άσκηση επί χάρτου που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων και αφορά αρχικά την ενοποίηση των παραρτημάτων των τηλεοπτικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη, ή την ανάθεση ολόκληρου του ειδησεογραφικού έργου σε εταιρείες που όπως είναι γνωστό ανθεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, με σκοπό την αύξηση των κερδών τους;

Κύριε Γκιουλέκα, θα κάνετε κάτι για όλα αυτά; Πρέπει να μπει επιτέλους φραγμός στην ασυδοσία και ατιμωρησία των τηλεοπτικών σταθμών που τόσα χρόνια πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι ένα δημόσιο αγαθό, τις συχνότητες.......

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η επιτροπή ανταγωνισμού, διότι με τις απολύσεις αυτές ο τηλεοπτικός σταθμός STAR καταργεί κάθε έννοια ανταγωνισμού και αμεσότητας στην ενημέρωση, αφού το συγκεκριμένο συνεργείο είναι το μοναδικό του σταθμού που καλύπτει με ζωντανές συνδέσεις όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Να μπει τέλος στην ανταλλαγή εικόνων μεταξύ των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και της ΕΡΤ.

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων μας, μελών της ΕΤΙΤΒΕ. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλευρό τους με οποιοδήποτε τρόπο και την Δευτέρα στη Γενική μας Συνέλευση θα παρθούν αποφάσεις για σκληρότερες και δυναμικότερες αντιδράσεις.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις στα ΜΜΕ να πάρουν άμεσα θέση, να καταγγείλουν και να συντονιστούν για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες, ο αγωνιστικός συντονισμός όλων μας είναι μονόδρομος.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ