ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ..


Η αποκάλυψη της «άκρως απόρρητης» λίστας της ΕΛ.ΑΣ. με τους 82 «πιθανούς στόχους» τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν έγινε τυχαία. Ήταν το …ανταποδοτικό τέλος μιας ομάδας αξιωματικών της Αστυνομίας με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Νότιας Ελλάδας αντιστράτηγο Λευτέρη Οκονόμου, που «ξεχρέωσε» έτσι στο «ΒΗΜΑ» τη στήριξη την οποία του παρείχε προ των κρίσεων!
Χάρη σ’ αυτή τη στήριξη, ο «Πάκης» όχι μόνο τον διατήρησε αλλά και τον αναβάθμισε, παρά το γεγονός ότι ήθελε σφόδρα να τον… «φάει». Βλέπετε, ο κ Οικονόμου –που έχει βλέψεις για την αρχηγία, αν και δεν έχει βγει ποτέ στην καριέρα του από τα γραφεία!- είναι ο μυστικοσύμβουλος του «αντίπαλου δέους» του κ Παυλόπουλου, δηλαδή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη!
Στόχος της δημοσιοποίησης της λίστας δεν ήταν μόνο η ανταπόδοση στην εφημερίδα, αλλά και να εκτεθεί η ΓΑΔΑ. Τον επικεφαλής της υποστράτηγο Γιάννη Ραχωβίτσα θεωρεί ο «Λευτεράκης» ως υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλο στη διεκδίκηση της ηγεσίας και ήθελε να τον εκθέσει αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανισμοί της ΓΑΔΑ......
Δεν είναι τυχαίο ότι το έγγραφο αυτό συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της ΓΑΔΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι την Ασφάλεια Αττικής), που μπορεί να μην παίζει κανένα ρόλο στη δίωξη της τρομοκρατίας αλλά έχει ρόλο σε ό,τι αφορά πληροφορίες για οποιασδήποτε μορφής παράνομες ενέργειες.
Τι είναι, λοιπόν, αυτό το περιβόητο έγγραφο; Σε μια περίοδο που το φάντασμα της τρομοκρατίας χτυπάει και πάλι τις ελληνικές πόρτες, είναι απολύτως φυσιολογικό οι διωκτικές αρχές να προσπαθήσουν να «χαρτογραφήσουν» ανθρώπους και κτίρια που μπορεί να αποτελέσουν στόχους, ώστε να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους.
Αυτό ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν πρόκειται για έναν κατάλογο προσώπων ή εγκαταστάσεων που… βρέθηκε σε μια γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης και σηματοδοτεί τις επόμενες δράσεις των συντακτών της. Είναι μια απλή καταγραφή εκτιμήσεων οι οποίες πηγάζουν από τα δεδομένα που προσφέρουν οι προκηρύξεις που κατά καιρούς έχουν σταλεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Σέχτα Επαναστατών», αλλά και από τις αναλήψεις ευθύνης για δεκάδες εμπρησμούς από τις αντιεξουσιαστικές ομάδες των λεγόμενων «γκαζάκηδων».
Η λίστα ΔΕΝ είναι προϊόν αστυνομικής έρευνας, αλλά ένα έγγραφο που συνοψίζει τις διάσπαρτες απειλές και συντάχθηκε για εσωτερική (της ΕΛ.ΑΣ.) κατανάλωση, ώστε να οργανωθούν καλύτερα τα όποια μέτρα πρόληψης, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του τμήματος Ασφαλείας της ΓΑΔΑ. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για σχεδιασμό μέτρων προστασίας, αλλά για πιο έντονη παρουσία των περιπολιών που ήδη υπάρχουν. Ως εκ τούτου, το ότι στη λίστα δεν υπάρχουν στελέχη κομμάτων και περιέχονται ονόματα που φρουρούνται 24 ώρες το 24ωρο από ολόκληρο… στρατό, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Έτσι κι αλλιώς, η δημοσίευση κατάφερε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος της, αλλά θα είναι καλύτερα να το δούμε πιο… ψύχραιμα. Ας ξεκαθαρίσουν πρώτα οι «αντιδρώντες» με ποιον ακριβώς τα έχουν βάλει: με την Αστυνομία που συνέταξε τη λίστα ή με την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» που την έφερε στο φως;
newsmme