Έλληνας φοιτητής φέρεται να είναι μεταξύ πέντε συλληφθέντων στην πόλη του Πλίμουθ στη νότια Αγγλία


Ένας Έλληνας φοιτητής φέρεται να είναι μεταξύ πέντε συλληφθέντων στην πόλη του Πλίμουθ στη νότια Αγγλία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ψεύτικα όπλα και μικροί εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευασμένοι από πυροτεχνήματα.

Η τοπική αστυνομία, η οποία μέχρι να απαγγελθούν κατηγορίες δεν μπορεί να αποκαλύψει τα στοιχεία των συλληφθέντων που κρατούνται υπό τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, εκτιμά ότι οι πέντε νεαροί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 16 έως 25 ετών, σκόπευαν να προκαλέσουν αναστάτωση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη σύνοδο του G20 στο Λονδίνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε........
τοπικό δικαστήριο, το οποίο έδωσε άδεια κράτησής τους μέχρι την Παρασκευή, οπότε η αστυνομία θα πρέπει είτε να απαγγείλει κατηγορίες είτε να αφήσει τους συλληφθέντες ελεύθερους, έστω με εγγύηση. Όπως τονίζει πάντως η αρμόδια αστυνομία της επαρχίας του Ντέβον, τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή των πέντε είναι ακίνδυνα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που η βρετανική πρωτεύουσα μετατρέπεται σε φρούριο για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή ίσως εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Εκατοντάδες οργανώσεις και συνδικάτα έχουν δηλώσει συμμετοχή στις τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί, δύο έξω από την Τράπεζα της Αγγλίας στο Σίτι, μία στην Αμερικανική Πρεσβεία και μία στο συνεδριακό κέντρο Εξέλ, όπου την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του G20.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία που βρίσκεται επί ποδός έχοντας ανακαλέσει όλες τις άδειες διατυπώνει ανησυχίες για πιθανά επεισόδια, καθώς την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν έχουν εκφράσει και ομάδες αναρχικών.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι αστυνομικές διευθύνσεις των περιοχών γύρω από το Λονδίνο που έχουν αναλάβει την ομαλή μετάβαση των ηγετών από τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την πρωτεύουσα. Μεταξύ αυτών που φτάνουν σήμερα στο Λονδίνο, μέσω του αεροδρομίου Στάνστεντ είναι και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη ευρωπαϊκή του επίσκεψη ως ένοικος του Λευκού Οίκου. Πηγή ΣΚΑΙ