ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Η Πατρίς ευγνωμονούσα…

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά από οικογένειες ηρώων να στραφούν δικαστικά(!) η μια εναντίον της άλλης

Στο ακουστικό περιμένει η κυπριακή κυβέρνηση να «ξυπνήσει» η ελληνική Πολιτεία

Η απίστευτη μακάβρια περιπέτεια των οικογενειών των πεσόντων της επιχείρησης «Νίκη» στην Κύπρο το 1974, δυστυχώς συνεχίζεται. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα μακάβριο μπέρδεμα (αποτέλεσμα της χουντικής φαιδρότητας και ανικανότητας) το οποίο τους έφερε τις οικογένειες των πεσόντων στη τραγική θέση να θάψουν και να μνημονεύουν λάθος ανθρώπους. Η υπόθεση είχε προκαλέσει πρόσφατα την κοινοβουλευτική παρέμβαση επτά Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Θάνος Μωραΐτης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Οικονόμου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης).

Οι εξελίξεις στο θέμα της ταυτοποίηση λειψάνων των πεσόντων είναι οι εξής: Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το ότι στην Κύπρο οι εκταφές έχουν οδηγήσει στην ταυτοποίηση 16 λειψάνων Ελλήνων η ελληνική κυβέρνηση έχει αδρανήσει και δεν έχει διατυπώσει αίτημα προς την κυπριακή για την παράδοση τους στις ελληνικές οικογένειες. Η περιπέτεια των οικογενειών όμως δεν έχει τέλος μιας και η ελληνική Πολιτεία δηλώνει σχεδόν αδυναμία να επιτελέσει το χρέος της στις οικογένειες των ηρώων και λίγο πολύ ζητά από τις οικογένειες να στραφούν δικαστικά(!) η μια εναντίον της άλλης.

Στην απάντηση της Ερώτησης των επτά Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο σχεδόν καλούσε την οικογένεια του πεσόντος επισμηναγού Παναγόπουλου να προσφύγει κατά της οικογένειας που αρνείται - όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο – να συμπράξει στη διαδικασία της ταυτοποίησης.

H ψυχική ταλαιπωρία των οικογενειών είναι απερίγραπτη και χωρίς τέλος. Υπενθυμίζουμε οτι πρόκειται για οικογένειες ηρώων και το Υπουργείο οφείλει να τους φέρεται αναλόγως και να μην απάντα με τέτοιο υπηρεσιακό κυνισμό. Όλοι όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση Νίκη - επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο για την πατρίδα. Η πατρίδα οφείλει να σεβαστεί την μνήμη των πεσόντων αλλά και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους. Δεν νοείται η επίσημη ελληνική Πολιτεία να ωθεί τις οικογένειες ηρώων να στρέφονται δικαστικά η μια εναντίον της άλλης. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι αποκλειστικό χρέος της ελληνικής Πολιτείας.

manolis konstantin