Στην ευθεία πυροβόλησε ο Κορκονέας τον Αλέξη

Η επίσημη βλητική έκθεση

Προς τα εμπρός και όχι στον αέρα πυροβόλησε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, όπως
αποτυπώνεται στο σχεδιάγραμμα της βλητικής διερεύνησης του τόπου της ανθρωποκτονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έγινε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Από τις περιγραφές των ειδικών, οι οποίοι ήταν παρόντες και στην αυτοψία που διενήργησε ο ανακριτής Φ. Βλάχος παρουσία του εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη, προσδιορίζεται τόσο το σημείο του εποστρακισμού της σφαίρας όσο και η πορεία του βλήματος. Στοιχεία, που μαζί με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και τα υπόλοιπα αποδεικτικά μέσα (ιατροδικαστική έκθεση, τοξικολογική εξέταση, βαλλιστική έρευνα) θα αποτελέσουν την πυξίδα για τους δικαστές που θα κρίνουν τον κατηγορούμενο όταν φτάσει η ώρα της παραπομπής του στο εδώλιο.
Σύμφωνα με όλα αυτά εκτιμάται ότι «η βολίδα που έπληξε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο προσέκρουσε στην τρίτη κατά σειρά πακτωμένη μπάλα από μπετόν, περίπου στο μέσον του αριστερού ημισφαιρίου της, εποστρακίστηκε και στη συνέχεια έπληξε το θύμα στην υποδειχθείσα θέση, χωρίς να είναι δυνατόν να αποκλειστούν και οι άλλες δύο θέσεις, με λιγότερες όμως, πιθανότητες» (σ.σ. αναφέρεται στα δύο σημεία που υποδείχθηκαν από τον ανακριτή με βάση τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που περιλαμβάνονται στον φάκελο της δικογραφίας)

Πηγή Τα Νέα