ΑΛΛΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Προσοχή!!! Προσοχή γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε επιρρεπείς στην δια δύο διαίρεσή μας.. Και το αντίτιμό της το έχουμε πληρώσει ακριβά. Σε ζωές.. Το ξέρω πως το αίμα μας κοχλάζει στον βραστήρα του καθεστώτος. Το νιώθω πως οι νονοί του αυξάνουν καθημερινά την πολιτική θερμοκρασία με νομοθετήματα αντιλαϊκά που υπερχειλίζουν την οργή. Ορατό είναι και μάλιστα δια γυμνού οφθαλμού. Οργή λοιπόν ναι.. Να τρέξει και να τους πνίξει. Αλλά ποιον; Ποιους; Ποιοι εγκληματούν κατά του λαού; Ασφαλώς όχι ο ταχύρυθμα εκπαιδευτείς νεαρός αστυνομικός που διεκδίκησε μια ευκαιρία, την μοναδική ίσως που είχε, σε μια συμπιεσμένη ζωή των επτακοσίων ευρώ. Γι αυτό και ως στόχος είναι εκτεθειμένος. Εύκολος. Χαρακτηριστικό που ιστορικά δεν γοήτευσε ποτέ και κανέναν από τους μεγάλους επαναστάτες. Αποφλοίωναν τον στόχο τους από τα γαϊτανάκια γύρω του για να χτυπήσουν την καρδιά του και όχι για να σταματήσουν την καρδιά ενός ανειδίκευτου και «απροστάτευτου προστάτη» του συστήματος. «Αφήστε τους να φωνάζουν» είχε πει ο Λένιν για τους αντεπαναστάτες μικροαστούς της Κόκκινης Πλατείας όταν το πολιτικό γραφείο τον πίεζε να τους χτυπήσει κατά τις πρώτες μέρες της ηγεμονίας του. «Αυτοί πάντα τον ισχυρό θα υπηρετούν» είχε σοφά προσθέσει αποφεύγοντας το αίμα που μόνον με αίμα ξεδιψά.


Αντιθέτως με τούτους εδώ, τους δικούς μας παρακατιανούς του Επαναστατικού Αγώνα, που ο αποτρεπτικός για τα μέτρα τους βαθμός δυσκολίας ενός ισχυρού χτυπήματος στην καρδιά του καθεστώτος, τους τύφλωσε και αντί του γάιδαρου, χτύπησαν το σαμάρι. Μα δεν είναι το σαμάρι που δηλητηριάζει στις ψευδαισθήσεις των δολοφονικών ουσιών κάθε χρόνο περισσότερα από δυο χιλιάδες παιδιά. Είναι ο γάιδαρος. Δεν είναι το σαμάρι που σκορπά στο πέρασμά του ανθρώπινα συντρίμμια της ανεργίας. Είναι ο γάιδαρος. Δεν είναι το σαμάρι που πλημμυρίζει με το αναίτιο αίμα μιας κωμόπολης την άσφαλτο κάθε χρόνο. Είναι ο γάιδαρος. Δεν είναι το σαμάρι που τσιμεντοποιώντας το οξυγόνο μέρα την μέρα κονταίνει την ανάσα μας. Είναι ο γάιδαρος. Δεν είναι το σαμάρι που αυξάνει την χλιδή της ολιγαρχίας των τραπεζών και μαραίνει τον λαό φτωχαίνοντάς τον. Είναι ο γάιδαρος. Δεν είναι το σαμάρι που σκοτώνει τ’ άλογα πριν να γεράσουν. Είναι ο γάιδαρος. Δεν είναι το σαμάρι που ληστεύει τον λαό στήνοντας of shore εταιρίες για την διανομή της λείας. Αλλά ο γάιδαρος.


Κι αυτός ο γάιδαρος έχει όνομα. Νεοφιλελευθερισμό τον λένε που ανεξαρτήτως κόμματος κάποιοι τον υπηρετούν. Και ο Νεοφιλελευθερισμός βολεύεται σε αυτού του τύπου τα δηλητηριώδη τσιμπήματα των προβοκατόρικων εντόμων, γιατί αποφεύγει έτσι την κατεδάφισή του από το σεισμικό βουητό της νεανικής οργής όταν αυτή κατατίθεται καθολικά στο κατώφλι ενός από τα κέντρα των αποφάσεών του όπως η βουλή.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr