Η Επιστολή Ομπάμα στις κόρες του

«Αγαπημένες μου κόρες, να τι θέλω για εσάς και για κάθε παιδί στην Αμερική (....)

Όταν ήμουν νέος πίστευα ότι τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από εμένα. Σκεφτόμουν μόνο πώς θα προχωρήσω στη ζωή μου και πώς θα πετύχω εκείνα που επιθυμώ.

Όταν μπήκατε όμως εσείς στον κόσμο μου, συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι η δική μου ζωή δεν θα είχε και μεγάλη αξία αν δεν μπορούσα να σας εξασφαλίσω κάθε δυνατή ευκαιρία να ευτυχήσετε και να ολοκληρωθείτε.

Τελικά, κορίτσια, για αυτόν τον λόγο έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος: για όλα εκείνα που επιθυμώ για εσάς και για κάθε παιδί αυτού του έθνους.

Θέλω όλα τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία που θα τους θέτουν προκλήσεις και θα τα εμπνέουν. Θέλω να έχουν την ευκαιρία να πάνε στο πανεπιστήμιο, ακόμη και να οι γονείς τους δεν είναι πλούσιοι.

Θέλω να μπορούν να βρουν δουλειές που θα πληρώνουν καλά, θα τους εξασφαλίζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα τους επιτρέπουν να περνούν χρόνο με τα δικά τους παιδιά, και να πάρουν σύνταξη με αξιοπρέπεια.

Θέλω κάθε παιδί να κατανοήσει ότι το μεγάλο προνόμιό του να είναι κανείς πολίτης αυτού του έθνους συνοδεύεται και από μεγάλη ευθύνη.

Η Αμερική δεν είναι μεγάλη επειδή είναι τέλεια, αλλά επειδή μπορεί πάντοτε να γίνει καλύτερη. Και η δουλειά που απομένει για να γίνει τέλεια εναπόκειται στον καθένα από εμάς.

Θέλω να μεγαλώσετε σε έναν κόσμο όπου τα όνειρά σας κα όσα μπορείτε να πετύχετε δεν θα γνωρίζουν περιορισμούς και θέλω κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες με εσάς στο όνειρο, στη μάθηση και στην επιτυχία. Είμαι πολύ υπερήφανος
και για τις δυο σας.
Με αγάπη,
ο μπαμπάς σας».