Κωνσταντινούπολη - Η Ομογένεια και το Πατριαρχείο ελπίζουν για το μέλλον

Με τον τίτλο του βιβλίου του Μπάρακ Ομπάμα, "Η τόλμη της Ελπίδος", χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, την προσπάθεια της Ομογένειας και του Πατριαρχείου για επιβίωση στην Πόλη.

"Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ακόμη πιο προχωρημένα για την αυθάδεια της ελπίδος", είπε . "Αυτός που έχει το σθένος, αυτός που έχει το κουράγιο, ο χριστιανός λόγω της πίστεώς του εις τον Χριστό, μπορεί να έχει ελπίδα εκεί όπου όλοι βλέπουν απελπισία, χάος, σκότος", είπε.

"Η Ομογένεια και το Πατριαρχείο που τόσα τράβηξαν αδίκως χωρίς να φταίνε σε τίποτα, εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το θράσος, αυτήν την τόλμη, αυτήν την αυθάδεια της ελπίδος για το μέλλον".

Μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η ιστορική Κοινότητα Ταταούλων ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στους δεσμούς της Εκκλησίας και Κοινότητος.

"Όταν το ιερό μας Κέντρο, το Πατριαρχείο, είναι καλά, είναι καλά και όλη η Ρωμιοσύνη. Και αντιστρόφως, όταν έχει προβλήματα η Εκκλησία, αυτά τα προβλήματα επεκτείνονται και στην Ομογένεια και τα συμμεριζόμαστε όλοι και τα καλά και τα κακά, πάντοτε με την ελπίδα και την προσδοκία ενός καλυτέρου μέλλοντος".