Ο Νέος Τσάρος της Οικονομίας είναι ο Σουφλιάς

Σε μια νέα εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε χθες ο Πρωθυπουργός, δημιουργώντας ένα Υπερδιευθυντήριο από το οποίο θα λαμβάνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις.
Με χθεσινή απόφασή του συγκροτείται Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, αρμόδια για τη συστηματική παρακολούθηση και τον συντονισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στους τομείς της Οικονομίας, των Οικονομικών και της Ανάπτυξης, στην οποία θα προεδρεύει ο ίδιος ο κ. Κ.Καραμανλής και θα συμμετέχουν ως μέλη οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ.

Εκ πρώτης όψεως με την πρωτοβουλία αυτή τίθενται υπό καθεστώς κηδεμονίας ο νέοι υπουργοί Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου και Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκης, αφού για την πολιτική που θα εφαρμόζουν θα έχει πλέον βαρύνουσα γνώμη και ο κ. Γ.Σουφλιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία της διυπουργικής επιτροπής είναι μια πρόταση του κ. Σουφλιά την οποία διετύπωσε στον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα, όπου συζήτησαν και τις λεπτομέρειες του ανασχηματισμού. Ο κ. Καραμανλής από την άλλη πλευρά την αποδέχθηκε αμέσως