Χωρίς τίτλο

Γράφει ο Ιάσων Α

Εκείνο που θυμάμαι είναι ότι ο «εθνάρχης» Καραμανλής όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας είχε πει ότι θα έχουμε ένα έτος λιτότητας . Έκτοτε πέρασαν 34 χρόνια και η λιτότητα δεν έχει τελειωμό . Το 1981 ο πατήρ γεωργίου Παπανδρέου , Αντρέας, μας είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει τρία μεγάλα προβλήματα που ταλάνιζαν την Ελλάδα , παιδεία - υγεία - απασχόληση .Από τότε κάθε υπουργός παιδείας μέχρι και σήμερα κάνει και μια μεταρρύθμιση και πάμε από το κακό στο χειρότερο . Φτάσαμε στο σημείο με την έναρξη του σχολικού έτους να αρχίζουν οι καταλήψεις ,οι απεργίες από τους καθηγητές ,τελευταία βάζουν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις για να μην χάνουν τους μισθούς τους και να διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση στα πανεπιστήμια . Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επανάσταση που μπορούν να κάνουν οι μαθητές και οι φοιτητές είναι να παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματά τους και να κάνουν σκόνη τους καθηγητές τους με ερωτήσεις τέτοιες που να τους αναγκάζουν να διαβάζουν ότι καινούργιο υπάρχει για να μην γίνονται ρεζίλι των σκυλιών . Η δυνατότητα υπάρχει , το διαδίκτυο δίνει άπειρες πληροφορίες ,δεν είναι μόνο για παιχνίδι ή η άγρα γκόμενας .

Θυμάμαι ότι από τότε άρχισαν τα φακελάκια στους γιατρούς και δεν λένε να σταματήσουν μέχρι που κάποιος υπουργός της ΝΔ τα νομιμοποίησε και το θέμα έλιξε . Το φακελάκι πάει σύννεφο . Αν δεν τα ακουμπήσεις στους γιατρούς πεθαίνεις .

Για την απασχόληση!!! Τι να πεις ,στη εποχή του σοσιαλ-ληστή Σημίτη έκλεισαν εργοστάσια με 300-700 -800 εργαζόμενους ή και περισσότερους και η ανεργία από τότε πάει σύννεφο , αλλά εφεύραν την μερική απασχόληση για να μειώσουν τα ποσοστά και ανακάλυψαν τα προγράμματα stage ,δεν ξέρω αν το γράφω σωστά , λίγο με ενδιαφέρει , και έχουμε εργαζόμενους στο ΙΚΑ χωρίς ασφάλιση , αν είναι δυνατόν . Μας έδινε 2% αύξηση και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε . Έκτοτε παίρνουμε το ίδιο ποσοστό αλλά αυξάνονται :η φορολογία ,το ηλεκτρικό ρεύμα , φέτος τρεις φορές , η βενζίνη , τα φάρμακα , τα τέλη κυκλοφορίας , τα ασφάλιστρα , το νερό που δεν πίνεται και το πληρώνουμε χρυσό με τα εμφιαλωμένα που και αυτά δεν πίνονται και ένα σωρό άλλα ουκ έστιν αριθμός .

Μας έλεγε και άλλα «δευτερεύοντα» ο μέγας Αντρίκος ,όπως το ,ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο , ότι θα φτιάξει και άλλα κέντρα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ,για τους εμπόρους δεν είπε ποτέ του τίποτε . Οι έμποροι και τα βαποράκια κυκλοφοράν ελεύθερα ,πως όχι αφού οι μεγαλύτεροι διακινητές είναι οι αστυνομικοί .

Μετά μας ήρθε ο Μέγας μητσοτάκης με την αναισθησία του που ήθελε να τα ξεπουλήσει όλα ,αλλά δεν πρόλαβε , μόνον μερικά ξεπούλησε τότε .Εκείνη όμως την εποχή αναγορεύτηκε ο πλουσιότερος πρωθυπουργός της Ευρώπης , ένας άνθρωπός ο οποίος όπως λέει ό ίδιος έφτιαξε ένα κουστούμι με ύφασμα της ΟΥΝΔΡΑΣ , που πάει να πει : πρώτον , ότι δεν είχε δραχμή και δεύτερον δεν δούλεψε ποτέ του για να δικαιολογήσει αυτά που έχει σήμερα . Με την αποστασία δεν μας είπε πόσα πήρε ,μόνον κάτι διαμερισματάκια του έγραψαν κάτι θειές του στην περιοχή του συντάγματος και αλλού , δεν τα θυμάμαι τώρα , υπάρχουνε στην φορολογική του δήλωση που κάνει κάθε χρόνο για την περίοδο εκείνη . Το μέγα δυστύχημα του ήταν ότι δεν πρόλαβε να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ και εκείνο ήταν που τον έφαγε .

Μετά τον σημίτη με το 2% μας ήρθε ο κωστάκης . Πριν βγει πρωθυπουργός μας έλεγε ότι θα τιμωρούσε, έλεγε , τους υπεύθυνους για το χρηματιστήριο , ότι θα έλυνε όλα μας τα προβλήματα , έλεγε και το πώς θα τα λύσει , με σεμνότητα και ταπεινότητα και αυτό έκανε . Μέχρι τώρα ανέλαβε όλες τις ευθύνες επάνω του και μπράβο του είναι άνδρας με κεφαλαία όλα τα γράμματα ,παρ' όλο που κανένας υπουργός ή βουλευτής δεν έφταιγε , έτσι λένε .Το περίεργο είναι ότι αφού δεν έφταιγε κανένας ή παραπλανήθηκαν π.χ για το Βατοπέδι ή για τα ομόλογα ή για τα καρτέλ ή για τις υποκλοπές , για τον καημένο τον Ζαχόπουλο που πήγε να αυτοκτονήσει και «πήδηξε» από τον τέταρτο όροφο αλλά δεν σκοτώθηκε , γιατί τον πίεσε λέει μια τριαντατετράχρονη και μετέπειτα τριανταπεντάχρονη !!!!!! Ποιες ευθύνες ανέλαβε ,δεν μπορώ να το καταλάβω αφού όλοι ήταν αθώοι ; γίνεται να αναλάβεις ευθύνες όταν δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν θα τιμωρηθεί αυτός , και πως ; Μην μου πείτε θα τιμωρηθεί στις εκλογές , εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα , θα πάει φυλακή ;

Τα τελευταία τριάντα χρόνια περίπου έχουμε τους γνωστούς για την αστυνομία ,αφού είναι οι ίδιοι ,όταν τους βλέπεις να περνούν ανάμεσα από τα ΜΑΤ και να ρίχνουν τα μεν ΜΑΤ δακρυγόνα και οι κουκουλοφόροι μολότοφ στου διαδηλωτές , αγνώστους δε για μας αφού φοράνε κουκούλα και δέρνουν τους συνταξιούχους , τον περαστικό νεαρό που φοράει πράσινα σπορτέξ και κάνει ενάμιση χρόνο φυλακή και αθωώνεται γιατί δεν έφταιγε , το σφάλμα του ήταν ότι περνούσε από κει και φορούσε πράσινα σπορτέξ . Για το σφάλμα που κάνανε αυτοί που τον βάλανε φυλακή τιμωρήθηκε κανένας ; Έχουμε θανάτους αθώων , οι πρώτοι δυό κάθονταν σε καφετέρια στο σύνταγμα την επέτειο του πολυτεχνείου μετά την μεταπολίτευση και σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικού και αθώων παιδιών με αποκορύφωμα την εκτέλεση του Αλέξανδρου . Πιστεύω ότι δεν πυροβόλησαν τυχαία , πιστεύω ότι τους δόθηκε εντολή και τότε και τώρα να σκοτωθεί κάποιος και να γίνει ότι έγινε και έτυχε του Αλέξανδρου , όσο και ανεκπαίδευτοι και αν είναι οι αστυνομικοί δεν πάνε να βάλουν το κεφάλι τους στην θηλιά αν δεν έχουν εξασφαλίσει την αθώωσή τους , η σφαίρα λέει εξοστρακίστηκε , άρα δεν ήθελε να τον σκοτώσει .Και όπως αθωώθηκαν οι υπαίτιοι και δεν κατηγορήθηκαν καν οι ηθικοί υπεύθυνοι για τον πνιγμό 81 ανθρώπων ,το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του ΣΑΜΙΝΑ , και αθωώθηκαν οι καπετάνιος ,υποπλοίαρχος ,πρώτος μηχανικός, δεν μάθαμε μόνο πόσα πήρανε για να το καρφώσουν στον βράχο , έτσι θα αθωωθεί και αυτός ,είμαι σίγουρος . Το μαχαίρι θα έφτανε στο κόκκαλο , σε ποιανού όμως δεν μας το είπε ο Σημίτης ,το ίδιο θα συμβεί και τώρα .

Σήμερα άκουσα για χιλιοστή φορά την λέξη ΧΑΠΕΝΙΝΚ , από εκφωνητή κρατικού ραδιοσταθμού .Η γλώσσα μας είναι αν όχι η πλουσιότερη αλλά μία από τις πλουσιότερες γλώσσες του κόσμου . Η πολιτική όμως που ακολουθούν τα τελευταία 30 χρόνια ,ανεξάρτητα κυβέρνησης , είναι να την καταστήσουν πρώτα φτωχότερη και μετά να την εξαφανίσουν . Ελληνίδα βουλευτίνα του ευρωκοινοβουλίου τότε και νυν βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να γίνει η αγγλική κύρια γλώσσα της χώρας μας . Υπάρχουν όμως έλληνες που την ψηφίζουν και την εκλέγουν εκπρόσωπο μας στην βουλή των Ελλήνων ; Μήπως φταίμε εμείς που ψηφίζουμε όλους αυτούς ; Μας έχουν φέρει στο σημείο που να λέμε ότι θα ψηφίσω τα σκατά που βρωμάνε λιγότερο , όχι τώρα , αλλά χρόνια πριν . Μήπως φταίμε που ψηφίζουμε σκατά ; ότι οσμή και αν έχουν ;

Πριν λίγη ώρα γύρισα από μία διάλεξη που γίνεται μια φορά τον μήνα στην πόλη μου . Γύρισα απογοητευμένος από αυτά που είδα και άκουσα . Είδα πόλεις πεντακάθαρες ,βιβλιοθήκες , αστεροσκοπεία , είδα κτήρια δημόσια με ρυθμό Ελληνικό , με κίονες και παραστάσεις με αγάλματα , είδα μουσεία και ζωολογικούς κήπους και με έπιασε μελαγχολία .Εμείς , εμείς είμαστε μόνον για παλαμάκια και αναφορές στο μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων . Αυτοί ήταν έλληνες , εμείς τι σκατά είμαστε . Για την σημερινή κατάντια πάντα φταίνε οι άλλοι , εμείς ποτέ . Αν είχαμε λίγο μυαλό δεν θα μας έφταιγαν οι άλλοι , θα μπορούσαμε να ήμασταν και μεις μπροστά να μην είμαστε οι ουραγοί της Ευρώπης .

Βγήκανε κάποιοι και αναφέρθηκαν αρνητικά στο σχόλιο που έκανα για τον Τάσσο Παπαδόπουλο , αμ οι Κύπριοι είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς , τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση να ακούσετε φτάνει , μιλάνε ελληνικά , είναι Έλληνες δεν είναι μισέλληνες όπως εδώ .

Ιάσων Α