Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

"Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, τοποθετούμενος από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, για τον τρόπο απολογίας του ειδικού φρουρού ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια.
«Ο τρόπος απολογίας έδειξε την νοοτροπία του» είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του Σπύρου Χαλβατζή και του Αλέκου Αλαβάνου, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον τρόπο δολοφονίας ενός παιδιού, ούτε τον τρόπο με τον οποίο απολογήθηκε ο ειδικός φρουρός.
Ο υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε τη δράση των κουκουλοφόρων χαρακτηρίζοντας τους ως εχθρούς της Δημοκρατίας λέγοντας ότι θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι.

Αλήθεια, ο κύριος Παυλόπουλος τα πιστεύει αυτά που λέει;

Πάρα πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι στην κυβέρνηση γενικότερα, ακόμα δεν πήραν χαμπάρι το τι έχει γίνει, άσχετα με τον κάηκε η μισή Ελλάδα, άσχετα με το αν έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών (για πολλοστή φορά) σε όλο τον κόσμο και, τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία χαρακτηρίζουν ΑΝΙΚΑΝΗ την κυβέρνηση.

Αρνητικά έχει σχολιαστεί και η τακτική των κομμάτων να χρησιμοποιήσουν το θάνατο ενός νέου παιδιού για "δεκανίκι" στα ψηφοθηρικά τους παιχνίδια.

Ηταν συγκλονιστικά τα όσα ακούστηκαν από ακροατές ραδιοφωνικών σταθμών στον αέρα σήμερα.

Φάνηκε το πόσο "μπερδεμένος", αγανακτισμένος, αηδιασμένος είναι ο κόσμος από ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτου χρώματος και κόμματος.

Για ακόμα μια φορά οι πολιτικοί με την στάση τους έμμεσα πλην σαφέστατα δηλώνουν ότι το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφέρει είναι "οι σταυροί", άσχετα με το αν θα τους εξασφαλίσουν "πατώντας" πάνω σε εκείνον του μνήματος του μικρού Αλέξη.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αρθρογράφος - Παραγωγός Ραδιοφωνίας

tsougarisgnomi@gmail.com