Κοινή λογική σχετικά με το Περιβόλι της Παναγιάς

Γράφει ο dimmy the Greek

Σε αναφορά μου στις 16 Οκτωβρίου στο symbainei.blogspot.com έγραφα ότι πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος στο "Περιβόλι της Παναγιάς" όπως για πάντα θα το αισθανόμαστε όποιοι διαθέτουμε έστω και την ελάχιστη θρησκευτικότητα.
Αυτό για το οποίο δεν είμαι πλεόν πολύ σίγουρος είναι αν κάποιοι μοναχοί του Αγίου Όρους έχουν οι ίδιοι "έστω και την ελάχιστη θρησκευτικότητα".
Υπάρχει μία τεράστια μερίδα Ελλήνων, αυτοί που έστω τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας γεμίζουν τις εκκλησίες με μεγάλα αποθέματα ανοχής και αυτές τις μέρες έχουν χαραγμένα στην ψυχή τους πολλά ερωτήματα του τύπου: "Είναι δυνατόν...?" σχετικά με αυτά που ακούμε για τον Ηγούμενο Εφραιμ και τους συνεργάτες και συμβούλους του.

Και θα πρέπει να γίνεται κατανοητό, έως πια αυτονόητο, πως όσο επιβεβαιώνονται κάποιες υποψίες απλά και μόνο οι παραιτήσεις και κάποιες συγγνώμες δεν θα φτάνουν.
Είδαμε προχθές την πρώτη καθαρή θέση του Πατριάρχη και κατανοούμε πως με την ίδια λογική που δεν θα έπρεπε να εμπλακεί στην εκλογή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ήταν και εδώ δύσκολη η θέση του.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.

Άρα ποιος μένει; Ποιος ακόμα σιωπά εν αδίκω; Ποιος θα καταλήξουμε να θεωρηθεί με την σιωπή του συνένοχος (ακόμα και αν δεν είναι);

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΞΗ κύριοι, που ακόμα δεν έχει βγει να πει πως οικονομικές πράξεις τέτοιου τύπου και τέτοιου εύρους δεν έχουν καμία σχέση με τον μοναχισμό. Ή έχουν;

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΞΗ που πρέπει να πει πως αν δεν μπορεί νομίμως να επιτραφούν τιμήματα συμβολαίων, θα τα χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΞΗ που πρέπει να πει ότι το να έχει το Άγιο Όρος έσοδα προς αποκατάσταση κτιρίων είναι θεμιτό, αλλά ποιο κτίριο είναι αυτό που θέλει εκατοντάδες εκατομμύρια για να ανακαινιστεί. Και που είναι τα τιμολόγια αποκατάστασης των κτιρίων...

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΑΞΗ που πρέπει να καταλάβει πως η ανοχή μας, όταν στερέψει θα γίνει οργή. Και τότε εμείς θα γίνουμε πολύ χειρότεροι από τους αντίθρησκους γιατί εμείς είμαστε που αντιλαμβανόμαστε την ιεροσυλία που διαπράττεται.