Η επανάσταση του 52χρονου. Έριξε μολότοφ στον Θείο του.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Νέος επικοινωνιακός θρίαμβος
Ο νεότερος Καραμανλής, που θεωρεί φυσιολογικό το γδάρσιμο μας από τους τοκογλύφους, ανέτρεψε τον «μύθο » του θείου του και αποκατάστησε το «οικονομικό θαύμα των Συνταγματαρχών, στη Σύνοδο Κορυφής.
Σπύρος Χατζάρας
Σύμφωνα με το επίσημο κείμενο της συνέντευξης στις Βρυξέλλες που ανήρτησε στο http://www.minpress.gr/, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. K. Καραμανλής αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος της χώρας, είπε: « Ξέρουμε όλοι ότι μία από τις αδυναμίες που έχει η οικονομία μας, είναι ένα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, το οποίο διαμορφώθηκε με αλόγιστες, με ανεύθυνες πολιτικές για περισσότερα από 30 χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. το χρέος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που φορτώθηκε στους Έλληνες πολίτες και στις νεότερες γενιές και θα χρειαστεί συνεπή και υπεύθυνη πολιτική για να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα στην ρίζα του».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη και σαφέστατη. Για περισσότερα από 30 χρόνια ,ανεύθυνες και αλόγιστες πολιτικές, προκάλεσαν «ένα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος».

Αν αφαιρέσουμε, «περισσότερα από 30 χρόνια » από το 2008, φθάνουμε στο 1974. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πρεσβύτερο. Δεν φτάνουμε στο 1967. Γιατί τότε θα έλεγε σαράντα χρόνια. Αν ήθελε να εξαιρέσει τον θείο του, θα έλεγε για περισσότερα από 25 χρόνια. Δεν το είπε όμως. Γιατί ήθελε να ρίξει και αυτός, επηρεασμένος από την τηλεόραση, μια μολότοφ στο παρελθόν.

Επομένως, οι ανεύθυνες και αλόγιστες πολιτικές ,άρχισαν με τον «ανεύθυνο» θείο του, και την «σοσιαλμανία» του Παπαληγούρα, οι οποίες ανέτρεψαν, το έργο της Χούντας των συνταγματαρχών, και των λελογισμένων και υπεύθυνων Μακαρέζου και του Ανδρουτσόπουλου.Ισως με αυτόν τον τρόπο ,να ήθελε να απαντήσει, σε όσους ονειρεύονται επιστροφή στην «παλιά Ν.Δ.» της «σοσιαλμανίας». Ο θείος του ωστόσο, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, είχε πει ότι «οι συνταγματάρχες έφαγαν το ψωμί μας του αύριο»............


Διάβασε την συνέχεια εδώ

Σπύρος Χατζάρας