ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (5/12/08


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

.....Στα 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η λεία
της μεγάλης ληστείας χθες στο κοσμηματοπωλείο πολυτελείας Harry Winston, στη λεωφόρο Montaigne της γαλλικής πρωτεύουσας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των κλοπιμαίων ήταν μεγάλης αξίας κοσμήματα, διαμάντια και άλλοι πολύτιμοι λίθοι.

.....Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 40άχρονου Πολωνού
ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 11 Φεβρουαρίου του 2008 σε δωμάτιο δευτέρου ορόφου εγκαταλελειμμένης διώροφης κατοικίας στη Λεωφόρο Πατησίων.Οπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) δράστες είναι δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 24 και 26 χρονών αντίστοιχα.

.....Προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν για την ερχόμενη Παρασκευή
, μέσω του συνηγόρου τους, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, απο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτριο Πιέρο.Ο εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για την άρνηση των δύο να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Σχετικό έγγραφο είχε αποστείλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Σακελάκο, ο πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
.
....Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν
την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και της ακρίβειας, των φόρων, της ανεργίας και της περικοπής των κοινωνικών παροχών.Οπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση τη ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις με απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες κ.λπ., φορτώνοντας έτσι την κρίση στους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούν ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων και της απασχόλησης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

.....Αποχώρησαν και τυπικά σήμερα, από τα Τέμπη
οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η νέα Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αγροτών.Οι αγρότες αποχώρησαν έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής που συνεδρίασε λίγο μετά τις 10 το πρωί.Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι στον Πλατύκαμπο προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα του εγχειρήματος και να αποφασίσει για την πιθανή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανά και με την συμμετοχή τρακτέρ.

.....Την πλήρη απογοήτευσή της
από τις σημερινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού εξέφρασε η ΓΣEE κάνοντας λόγο για «παροχές» κοινωνικής ελεημοσύνης.Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ με επιστολή της από τις 3/6/08 προς τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, ζητούσε, διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί..........

Kafeneio online ..Ενα επίδομα θέρμανσης
που θα δοθεί εφάπαξ τον... Ιανουάριο και ένα έκτακτο επίδομα στεγαστικού δανείου 500 ευρώ, είναι τα μέτρα για την ενίσχυση των ασθενεστέρων! Κατά τα λοιπά, όπως είπε ο πρωθυπουργός, επειδή δεν ξέρουμε ακόμη την διάρκεια της κρίσης, επιφυλασσόμαστε για... αργότερα.

....Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για
τον εντοπισμό των απαγωγέων 51χρονου γιατρού από την Βάρη που απήχθη το βράδυ της Πέμπτης.Η υπόθεση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις ενώ μέχρι στιγμής οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα
.
... ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τ/Ο ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ (ΕΣΡ)
....ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ 7-3.11.2008 που αναφέρεται στην ΑΠΟΦΑΣΗ 604-2008 (ΕΣΡ)
....Hot BirdS: Payam TV 11585V - Hope Channel Europe 1013 H -Sardegna 1 Sat 11137 H - ODIE 11411 H - Vacanze TV11541V
....Το κανάλι MTVNHD θα εκπέμπει στις πλατφόρμες CanalSat (Γαλλία), Sky (Μ. Βρετανία) και HOT (Ισραήλ).

....Από τις 5 Ιανουαρίου 2009 η πολωνική πλατφόρμα Cyfrowy Polsat θα εκπέμπει αποκλειστικά με σύστημα Nagravision 3.

.... Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν
από την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε σιιτικό κέντρο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.«Επρόκειτο για βόμβα. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγάλος. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια» ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

....Απόφαση-ορόσημο, με την οποία ανατρέπεται
νόμος της βρετανικής κυβέρνησης για την καταχώρηση και φύλαξη δειγμάτων DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων ατόμων με λευκό ποινικό μητρώο, έλαβε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ .