Η ΚΟΚΟΝΑ ΑΜΕΡΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Σαγηνευτική προσωπικότητα, κοκέτα με την κλαρωτή φούστα της, το επιτηδευμένα ανέμελο μαλλί της, τα διόλου περιττά φτιασίδια της: τσαχπίνα και καταφερτζού. Περιπλανήτρια της ζωής, δένει φιόγκο τον κόσμο, αλλά μπροστά στις κακοτοπιές του σκαρφίζεται τα ψυχολογικά της, αναστενάζει βαθιά, χτυπιέται στη μούφα, ψευτολιποθυμάει, και κλείνει το μάτι στην δήθεν αντίπαλη πλευρά για να μην ανησυχεί. Είναι η κοκόνα Αμερσούδα, η θείτσα, ένας από τους τύπους της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτόν τον τύπο η νέα διακυβέρνηση αποφάσισε να τον κουρουπιάσει (στην κερκυραική διάλεκτο η κουρούπα ή κουρούπι είναι η σπασμένη στάμνα που είναι ακόμα χρήσιμη) και να πάρει ότι της ταιριάζει. Ας πούμε την κλαρωτή τη φούστα τι να την κάνει;. Κουρελού θα της πήγαινε με όλη αυτή την αλλοπρόσαλλη πολιτική τακτική της. Βέβαια οι πιο περπατημένοι ίσως να διαβλέπουν ότι σε λίγο καιρό να χρειάζεται να τη φορέσουν τη φούστα οι Έλληνες και να βγούνε στο κλαρί για να τα βγάλουν πέρα. Αλλά ευελπιστούμε ότι «του Έλληνος ο τράχηλος» τέτοια δεν τα σηκώνει.

Υιοθέτησε ωστόσο τα ψυχολογικά της κοκόνας Αμερσούδας. Αντί για εφαρμογή πολιτικών σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, τί ακόμα μήπως κάθε μέρα;: Ο υπουργός τάδε είναι δυσαρεστημένος με τους έτσι, ο υφυπουργός δείνα είναι εκνευρισμένος με τους άλλους, το Μαξίμου τάχει πάρει με τους τάδε υπουργούς , ο πρωθυπουργός είναι σε κατάθλιψη με την κατάσταση…, και πάει λέγοντας. Αν όλα αυτά τα επικοινωνιακά τερτίπια- που γίνονται ενώ παράλληλα κλείνει το μάτι στους τάχατες αντιπάλους της αλλά σαφώς εχθρούς του ελληνικού λαού- τα πάρει κανείς στα σοβαρά αυτή η κυβέρνηση θα έπρεπε να εμπίπτει στην αρμοδιότητα ψυχιάτρου και όχι σε επίπεδο σοβαρής πολιτικής ανάλυσης και κριτικής. Τόσο κακή θεατρίνα είναι.

Είναι αλήθεια ότι όταν σε λίγο καιρό αυτή η κυβέρνηση θα είναι παρελθόν για τη χώρα, η νομική παραγωγική σκέψη και έρευνα θα έχει εμπλουτιστεί με ένα καινούριο κεφάλαιο:«Εικονική Διακυβέρνηση και Εξάσκηση Μη-Πολιτικής» ενώ οι Νομικές Σχολές απανταχού της γης θα καλούνται να εξετάσουν το εν λόγω φαινόμενο και να προσπαθούν να το ερμηνεύσουν. Αν αποδειχτεί δυσερμήνευτο, τότε θα πρέπει να ζητηθεί ο λόγος από τη φύση για το πώς και γιατί του…

Στο παρακάτω βίντεο απολαύστε την όμορφη θεία Αμερσούδα από την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιό Σοφία Βέμπο.