ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Όχι κ. Τατούλη. Πρωτίστως το σύστημα είναι πολιτικά κανιβαλικό και δευτερευόντως ανήθικα τα πρόσωπα. Και ως προς αυτό στην συνέντευξη που παραχωρήσατε στην ιστοσελίδα της Νεολαίας gr κρατήσατε μια ένοχη σιωπή. Λέξη δεν άκουσα για τον βάρβαρο νεοφιλελευθερισμό. Σαν να φυλακίστηκαν όλες στον ουρανίσκο σας. Υποχρεώσατε έτσι τον νεαρό δημοσιολόγο να καταφύγει σε μια ερώτηση κλασικού λαϊκισμού.


«Γιατί να πλουτίζουν οι πολιτικοί» απόρησε για να σας στρώσει το χαλί μιας άνευρης απάντησης που θα περπατούσε στα μαλακά. Κατά συνέπεια εσείς δεν είχατε λόγο να θέσετε θέμα περί ευθύνης υπουργών που εξασφαλίζει την ατιμωρησία τους και κυρίως γιατί δεν το εγείρατε κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος. Εσείς και άλλοι πολλοί. Ανεξαρτήτως παράταξης. Όπως επίσης δεν σας άκουσα να θίγετε έστω και από σημείο ακροφανές αφ’ ενός την εξόφθαλμα και με νομικίστικες διολισθήσεις Συνταγματική παραβίαση των άρθρων ιδιοκτησίας των κατ’ ευφημισμό ονομαζόμενων Μαζικών Μέσων Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας αλλά και ούτε ορθώσατε το ανάστημά σας απέναντι στην προς όφελος των πάσης φύσεως καταπατητών επιδιωκόμενη αναθεώρηση των Συνταγματικών άρθρων 24 (δάση) 16 (ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση) και το δολοφονικό 13 (παραχώρηση δια απλού νόμου του ορυκτού και άλλου πλούτου της χώρας), προφανώς συντασσόμενος στην κυβερνητική λογική του γενικού ξεπουλήματος!


Αντιθέτως, στην βάση της λογικής ο «βασιλιάς απέθανε ζήτω ο βασιλιάς!» καταφεύγετε δημοσίως σε χτυπήματα ελεύθερου σκοπευτού κατά μη φυλασσόμενων στόχων και όχι δράσεων. Δηλαδή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τον οποίο κάθε κατάκριση είναι πλέον δημοφιλής. Όμως η δίχως ορατούς πολιτικούς διαχωρισμούς εναλλαγή των προσώπων σε θέσεις αξιωματικής διαχείρισης ενός κράτους, πουθενά και ποτέ δεν προκάλεσε και την αλλαγή των συνθηκών διακυβέρνησής του κ. Τατούλη και οφείλατε να το γνωρίζετε. Διαφορετικά δικαίως θα υποψιαστεί κάποιος πως το «αντάρτικό» σας (συμπεριλαμβανομένων και των συστρατευμένων μαζί σας) συντελείται μεθοδικά και εκ του πονηρού. Μόνο και μόνο για να δημιουργήσετε αναχώματα στην προς τ’ αριστερά της πολιτικής γεωγραφίας μαζική διαρροή των ψηφοφόρων της δεξιάς παράταξης. Ή ακόμη και προς το άπειρο. Αδιάφορο. Ο βουλευτής που διαφωνεί κ. Τατούλη δίνει αμέσως και εντός του κοινοβουλίου το πολιτικό στίγμα της διαφωνίας του κάτι που εσείς επιμελώς αποφύγατε.


Σε απόλυτο συσχετισμό με τα προηγούμενα βρίσκεται και η ρηχή σας θέση για τον θεσμό της δημοσιογραφίας ως προς την οποία στο μόνο που συμφωνώ μαζί σας είναι πως ορθά θεωρείται από τον λαό ως βασικό εν ανεπαρκεία αγαθό. Κι επειδή επιμένω «γραφικά» ότι πρόκειται για λειτούργημα και όχι για επάγγελμα θα αναφερθώ σε αυτό σε επόμενη δημοσίευσή μου. Έτσι ώστε οι θαμώνες το καφενείου να καταστούν κοινωνοί μιας πραγματικότητας οι εσωτερική διαχείριση της οποίας, τους και σας αφορά άμεσα..

Κατά τα υπόλοιπα μας τιμά το ότι μας διαβάζετε..


Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr