Πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν εμπορικά

Αφού πέρασαν κανα δυό μέρες και δεν αντέδρασε κανένας σας , αποφάσισα να γράψω εγώ .

Δεν καταλαβαίνω πως δεν δώσατε σημασία στην απόφαση της ΕΕ για να στείλουν πολεμικά πλοία να συνοδεύουν τα εμπορικά που περνούν ανοικτά της Σομαλίας για να μην δέχονται επιθέσεις από τους πειρατές Σομαλούς , και μάλιστα να βάλουν τον Έλληνα πλοίαρχο του πολεμικού που θα στείλουμε εμείς , αρχηγό του στόλου της ΕΕ .

Μεγαλύτερη τιμή από αυτήν δεν νομίζω ότι μπορούσαν να μας κάνουν . Εκείνο που δεν ξέρω είναι ποιες χώρες και πόσα πλοία θα στείλουν αν θα στείλουν και δεν θα πάμε μόνον εμείς . Δεν άκουσα ότι οι κύριοι εφοπλιστές θα αναλάβουν να πληρώνουν τα έξοδα , μιας και τα πολεμικά θα προστατεύουν τα δικά τους βαπόρια από τους πειρατές . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εγώ ο απλώς πολίτης , θα πρέπει να πληρώνω τα υπέρογκα έξοδα της αρμάδας της ΕΕ αντί οι εφοπλιστάδες να πληρώνουν τους σεκιουριτάδες όπως πληρώνουν οι εργοστασιάρχες , οι μαγαζάτορες , οι τράπεζες και ένα σωρό άλλοι για να τους φιλάνε . Είπανε στον κόσμο πόσο θα του στοιχίσει να πληρώνει ; και μάλιστα την εποχή αυτή ;


Στην φωτογραφία είναι η φρεγάτα ΕΛΛΗ την πήρα από την βικηπαίδεα . Απ’ ότι γράφει η Βικηπαιδεια το πλήρωμα είναι 176 – 196 άτομα . Μήπως μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος πόσο μισθό παίρνει το πλήρωμα συνολικά , πόσα θα δίνουμε για το φίλο πορείας συνολικά ; Αν βάλουμε έναν μέσο όρο 1200 ευρώ και 180 άτομα παίρνουν 216.000 ευρώ το μήνα . Για το εξωτερικό που θα βρίσκονται θα πληρώνουμε επιπλέον τουλάχιστον άλλα τόσα , δεν ξέρω ακριβώς , περισσότερα ναι λιγότερα όχι . Όταν το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα τα έξοδα του φαγητού θα είναι λιγότερα γιατί όλο και κάποιοι θα έχουν άδεια , άρα θα έχουμε επιπλέον έξοδα για το φαγητό . Εκεί που θα πάνε τον περισσότερο καιρό θα είναι εν πλώ , άρα θα καίνε πολύ περισσότερα καύσιμα . Πιστεύω ότι τον μήνα τα έξοδα θα ξεπαιρνάνε τα 500.000 χιλ ευρώ . Δεν βάζω τα έξοδα συντήρησης που είναι και τα περισσότερα , γιατί άλλο είναι να είναι εν λειτουργία πέντε μέρες το μήνα και άλλο να δουλεύουν οι μηχανές τριάντα μέρες τον μήνα . Αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει .

Πόσες τρύπες θα κλείναμε με αυτά τα λεφτά ;

Στο νοσοκομείο Αττικό διάβασα πριν λίγες μέρες δεν είχαν πάμμπερς για να αλλάζουν τα μωρά και πηγαίνουν οι γονείς και τα αγοράζουν από έξω .

Υ.Γ Απ’ ότι ξέρω πειρατής δεν γίνεσαι από χόμπι αλλά γιατί δεν έχεις τα προς το ζην Aν φτιάχνανε κανένα εργοστάσιο θα έβγαιναν στην πειρατεία οι Σομαλοί και οι κάθε Σομαλοί ;


Ιάσων Α.