ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (5/11/08)

Κάθε Βράδυ στις Επτά

Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ


0601...CNN reports
........THE NEW PRESIDENT 44ος OF USA is the Barack Obama !!!!!

0618....CNN reports.,.
McKAIN παραδέχεται την συντριβή του και δηλώνει υποταγμένος και στο πλευρό του 44ου Προεδρου των ΗΠΑ Barack Obama
!!!!!

0700...BBC reports...
O Μεξικάνος Υπουργός Εσωτερικων μαζίμε αλλα 7 ατομα σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα!

0715...
Αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα 28 δισ. ευρώ στις Τράπεζες όπου θα κληθούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

0730...Μάρτυρας " δείχνει"
Π.Δούκα Εκτεθειμένος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εμφανίζεται ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

0745...Αποστάσεις κρατούν τα στελέχη της κυβέρνησης
από τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως γίνεται στην πράξη αυτό που είχε πει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ρουσόπουλος, ότι δηλαδή παραιτείται για να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις αδικαιολόγητες, όπως ανέφερε, επιθέσεις εις βάρος του.

0900...Την ανάκληση των παραιτήσεών τους
αποφάσισαν οι δύο εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου Ηλ.Κολιούσης και Ελ.Σωτηροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφουν στο δικαστικό Σώμα, αλλά όχι στην υπόθεση Βατοπαιδίου.

1005...
Ευφορία επικρατεί διεθνώς από την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ. Βενεζουέλα και Ρωσία εκφράζουν ελπίδα για καλύτερες διμερείς σχέσεις.

1105...
Κλειστή είναι η οδός Μάρνη από συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

1230...
H εξαγορά του 31,3% της Proton Bank ανακοινώθηκε από την τράπεζα Πειραιώς. Η σχέση ανταλλαγής που συμφωνήθηκε είναι 8,25 μετοχές της Proton για κάθε 1 μετοχή της Πειραιώς.

1245...
Η Ιταλική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της στοιχεία για την εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση της Siemens. Εμπλέκονται τουλάχιστον τρία άτομα στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης.

1245...Γύρω στις 10 σήμερα το πρωί
από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πλωτό περιπολικό του Λιμενικού άρχισε να «βάζει» νερά, ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σερίφου. Στο σκάφος επιβαίνουν τρεις Λιμενικοί. Κατευθύνεται με ίδιες δυνάμεις στο όρμο Κουτάλα στη Σέριφο. Στην περιοχή έχουν καταπλεύσει σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία ενώ πετάει και ένα Super Puma.

1250...Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην επιστολή του
αναφέρει ότι «η εκλογή σας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση. Οι διεθνείς προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ενωμένοι».

1300...
«Χθες ο αμερικανικός λαός με την ιστορική
του απόφαση γύρισε σελίδα και επέλεξε τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του πολίτη, σε μια πολιτεία που προασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη, αλλά και εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία. Το μήνυμα των προοδευτικών σε όλη τη γη είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου.

1350...Συγχαίροντας, εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου τον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την εντυπωσιακή εκλογή του, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ, τον προσκάλεσε να απευθυνθεί στο Σώμα σε μία λίαν προσεχή του επίσκεψη στην Ευρώπη, ενδεχομένως τον Απρίλιο του 2009, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

1410...Το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σήμερα
, υλοποιώντας τη συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ που ψηφίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Βουλή, στην πώληση και μεταβίβαση στην εταιρία Deutsche Telekom 14.865.886 μετοχών του ΟΤΕ κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε περίπου 3,03% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Το τίμημα είναι 29 ευρώ ανά μετοχή και ανέρχεται συνολικά σε 431.110.694 ευρώ.

1430...Άγνωστοι, γύρω στις 3 το πρωί πέταξαν εμπρηστικό
μηχανισμό σε σχολικό κτίριο με αποτέλεσμα να προκληθεί εκτεταμένη πυρκαγιά.Συγκεκριμένα ο εμπρησμός σημειώθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου σήμερα το πρωί επρόκειτο να διεξαχθούν οι εκλογές των καθηγητών για την εκλογή νέων υπηρεσιακών συμβουλίων.

1455...Ο πρώην υφυπουργός Αμύνης της Ιαπωνίας
Τακεσάμα Μορίγια καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών κι έξι μηνών για δωροληψία, ανέφερε εκπρόσωπος του δικαστηρίου που έλαβε την απόφαση, εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων που πλήττει το θεσμό.

1520...Με... ξεπερασμένα στοιχεία προσπαθεί
η κυβέρνηση να «κρύψει» τη βαθιά κρίση του ασφαλιστικού συστήματος. Επτά μόλις μήνες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, επτά από τα δεκατρία νέα Ταμεία -τα οποία καλύπτουν το 90% των εργαζόμενων- αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

1550... Επιστρέφουν στο δικαστικό
σώμα όχι όμως και στην έρευνα για το σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών. Ο λόγος για τους δυο αντεισαγγελείς Εφετών κύριο Ηλία Κολιούση και κυρία Ελένη Σωτηροπούλου, οι οποίοι είχαν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αλλά υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους από το δικαστικό σώμα. Και οι δυο είχαν την άποψη ότι η σχετική δικογραφία έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών!

1605...Ούτε ένα ούτε δύο αλλά
συνολικά τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-4 πέταξαν μόλις τριακόσια μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι, σε μία πτήση βγαλμένη από τα στρατιωτικά εγχειρίδια ως ο ορισμός της «ψυχολογικής» επιχείρησης.

1655...
Στην ανακοίνωση ότι η Ρωσία προτίθεται να αναπτύξει πυραύλους στον ρωσικό θύλακα στο Κάλιγκραντ, στη Βαλτική, προχώρησε ο Ρώσος προεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, με στόχο να "εξουδετερωθεί" η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, που πρόκειται να εγκατασταθεί στην Ευρώπη.

1712..
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν προειδοποίησαν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ ότι θα αντιδράσουν σε παραβίαση του Ιρανικού εναέριου χώρου. Νωρίτερα εντόπισαν αμερικανικά ελικόπτερα να πετούν κοντά στη μεθόριο των δύο κρατών.

1740...Oικονομικές κυρώσεις συνολικού ύψους 115 χιλιάδων
ευρώ επέβαλε χθες το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Η υψηλότερη κύρωση ύψους 40 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στο Alter και στον Antenna.

1803...Ο Στέλιος Κούλογλου παρουσιάζει
το νέο διαδικτυακό εγχείρημα Tvxs.gr. Συμμετέχουν ο συγγραφέας, βουλευτής και blogger Μίμης Ανδρουλάκης, ο βουλευτής και blogger Πέτρος Τατούλης, και ο δημοσιογράφος και blogger του Press.gr Ανδρέας Καψαμπέλης.

1815...
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου κατέθεσε σήμερα ο μητροπολίτης Ξάνθης. Ο κ. Παντελεήμων απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στη συνάντηση με τοπικούς φορείς για το θέμα της Βιστωνίδας έκανε λόγο για ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή από τη Μονή Βατοπεδίου.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ξενίδη, ότι ο κ. Ρουσόπουλος ήταν υπέρ των δικαιωμάτων της Μονής φέρεται να είπε λακωνικά «ο κ.Ξενίδης είναι σοβαρός άνθρωπος και ξέρει τι λέει».