ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (24/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ


Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού
στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονίας, μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρου του Καϊμακτσαλάν, μετά το 18ο χλμ. του δρόμου της Άρνισσας.

kafeneio...Σε δύο δόσεις το επίδομα
θέρμανσης ΘΑ ΔΟΘΕΙ λέει η Κυβέρνηση τώρα , εν τω μεταξύ τα χιόνια ηδη εχουν εμφανιστεί στην χώρα μας !


Η ώρα των πρωταγωνιστών φθάνει στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου
Με τις καταθέσεις των μοναχών, που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αλλά και πολιτικών προσώπων συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση. Για τη Δευτέρα έχουν να καταθέσουν ο ηγούμενος της Μονής κ. Εφραίμ και ο στενός συνεργάτης του κ. Αρσένιος, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα προσέλθουν,

Με συνέντευξη στο " ΕΘΝΟΣ " καρφώνει ΚΕΔ !!
Ο Σ. Τσιτουρίδης απορρίπτει τους ισχυρισμούς Γκράτζιου για το θέμα μετεγκατάστασης, φωτογραφίζει τον Β. Μαγγίνα για τη ματαίωση του σχεδιασμού, ενώ εκθέτει τον Εφραίμ για την πώληση σε ιδιώτες ...

Ληστεία σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς
επί της Λεωφόρου Αθηνών 80, στον Κολωνό, σημειώθηκε στις 8:03 π.μ. Ανδρας με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν από τα ταμεία και διέφυγε πεζ


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν
σε βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους του υπουργείου Εμπορίου στην ανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην άκρη δρόμου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

..Mέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου
ζήτησε ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός κατά τη χθεσινή επίσκεψη του γραμματέα της
ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη στη Νομαρχία Λάρισας.

ReutersLondon...
Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του Φόρου Προστειθέμενης Αξίας. Τη Δευτέρα κατατίθεται ο νέος προϋπολογισμός στη Βρετανία.

.kafeneio εξωθεν Βουλής ...Το δίδυμο Εφραιμ - Αρσένιος καταυθάνει
στην Εξεταστική της Βουλής,ψύχραιμοι και ειρωνικοί! με αυτοπεποίθηση
που δημιουργεί απορίες !!!!

Skyonline...
Μεγάλο σκάνδαλο χαρακτηρίζουν φορείς στην Κρήτη, την υπόθεση της τουριστικής επένδυσης στη νομό Λασιθίου. Η επένδυση αφορά την περιοχή "Κάβο Σίδερο" η οποία παρότι ανήκει στο δίκτυο "Νατούρα", δεν προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία και δεν έχει δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης. Το ΥΠΕΧΩΔΕ και τα συναρμόδια υπουργεία ενέκριναν πριν από δύο χρόνια τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσαν οι επενδυτές για να δημιουργηθούν τουριστικά χωριά στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Λασιθίου. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία 6 τουριστικών χωριών δυναμικότητας 7.000 κλινών.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας.
Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου έχουν προγραμματίσει δύωρες στάσεις εργασίας από τις 9.00 έως τις 11.00.

Ιεράπετρα...Ξεχειλίζει η οργή στην Ιεράπετρα της Κρήτης,
για τις καταστροφές που προκάλεσε το Σάββατο η θεομηνία. Κάτοικοι και αγρότες που επλήγησαν, καταγγέλλουν ανυπαρξία έργων υποδομής, την ώρα που οι ευθύνες έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων. Θερμοκήπια διαλυμένα, καλλιέργειες που μετατράπηκαν σε βούρκο, κόποι μιας χρονιάς και περιουσίες που θάφτηκαν στις λάσπες, είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η νεροποντή και οι θυελλώδεις άνεμοι.

..Με ύφος χιλίων καρδιναλίων οι κατά τα άλλα ταπεινοί
και ασκητικοί Εφραίμ και Αρσένιος δεν απάντησαν σε ερωτήσεις της Εξεταστικής, αλλά έδωσαν υπόμνημα, που έγινε δεκτό με πρόταση των «γαλάζιων» βουλευτών

«Βαρύτερο» κατά 180 ευρώ έγινε το «καλάθι της νοικοκυράς»
τον τελευταίο χρόνο λόγω της ακρίβειας, παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές περιορίζουν σημαντικά τις αγορές τους:που φθάνουν τις 4.236 ευρώ έναντι 4,056 ευρώ πέρυσι και όχι μόνον αυτό. Προσέρχονται πλέον με... λίστα στα σούπερ μάρκετ για τα απολύτως αναγκαία που θα ψωνίσουν, ενώ στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

.Ο Νορβηγός Τομ Χένινγκ Όβρεμπο θα διαιτητεύσει
την αναμέτρηση Ιντερ - Παναθηναϊκός την Τετάρτη στο «Μεάτσα», για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του
Champions League ....εντω μεταξύ Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γάλλου μέσου της Ιντερ, Πατρίκ Βιεϊρά, φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με ιταλικά και γαλλικά δημοσιεύματα. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι δυσαρεστημενος λόγω του παραγκωνισμού του από την αρχική ενδεκάδα και σκέφτεται να φύγει από το Μιλάνο.

Το θάνατο 47χρονου σμηναγού
, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία σε Μονάδα της Πελοποννήσου, ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές και δικαστικές Αρχές.