ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (19/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 19η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 06:00-13:30

kafeneio... βαριές βροχές
ισχυροί άνεμοι , κακοκαιρία γενικά το επόμενο 15ημερ.....

kafeneio....ΔΕΗ
για το 2009 +1% +5.6% ρήτρα καυσίμων...παρά την κατα 100% μείωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου ,δηλαδή αντί να εχουμε μείωση εως και 30% εχουμε συνεχείς αυξήσεις.

.κλειστή θα παραμείνει η Εθνικη Οδος Αθηνών
- Λμαίας στις 0900 επι μια ωρα απο διαμαρτηρία καπνοπαραγωγών!!

.Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου καταθέτει σήμερα
ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης, βασικός μέτοχος (με 50%) της κυπριακής εταιρείας NOLIDEN LIMITED που αγόρασε το ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού από τη Μονή Βατοπεδίου. Αυτό που θα ερωτηθεί είναι αν έχει σχέση με τον εφοπλιστή Πολέμη που βρισκόταν πίσω από την λιβεριανή off shore εταιρεία MAYO μέσω της οποίας χρηματοδείτο η ΝΔ στο παρελθόν και είχε αποτελέσει αντικείμενο σφοδρότατης σύγκρουσης ανάμεσα στον Κ. Λαλιώτη και τον Κ. Μητσοτάκη. Επίσης σ
ήμερα πρόκειται να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και η συμβολαιογράφος Αικατερινη Πελέκη - Βουλγαράκη η οποία έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Χθες το βράδυ κατέθεσε ο αδελφός της, δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης ο οποίος ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε οδηγίες... ..

.Τα 2.602 εκατ. ευρώ έφθασε τον Σεπτέμβριο του 2008
το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξημένο κατά 912 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Skynews....πριν λιγο..1020...
Το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας διέψευσε την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το Ρόιτερς, ότι Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικό φορτηγό πλοίο με 25 άτομα πλήρωμα, στον Κόλπο του Άντεν. Στις 15 Νοεμβρίου, πειρατές κατέλαβαν Σαουδαραβικό σούπερτανκερ που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.

..
Προσχεδιασμένη -τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2007- ήταν η παραχώρηση του Ολυμπιακού Ακινήτου από την ΚΕΔ στη Μονή Βατοπεδίου, η παράδοση του οποίου ως γνωστόν έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 2007, μία μέρα πριν από τις εκλογές.

kafeneio...Το θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρη
ξεχωρίζει μεταξύ των οκτώ ζευγαριών που ανέδειξε η κληρωτίδα στο Κύπελλο Ελλάδος Hellas On Line Ο κάτοχος του τροπαίου, Ολυμπιακός, θα αντιμετωπίσει στην Κρήτη τον ΟΦΗ, ενώ τον Παναθηναϊκό θα φιλοξενήσει ο Πανθρακικός.

Μπλόκα έχουν στήσει οι καπνοπαραγωγοί της χώρας στην εθνική οδό της Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λαμίας, αλλά και στην εθνική Αντιρρίου - Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας Αχελώου. Συγκέντρωση και στην γέφυρα της Αταλάντης.

Οπως εγραψε πρώτο το καφενείο χθες Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς
, λοιπόν, επιστρέφει –όπως όλα δείχνουν- εκεί όπου τον αγάπησαν και τον μίσησαν όσο κανέναν άλλον… Ο ίδιος δήλωσε στην επαφή του με τους μετόχους ότι «αγαπά την ΑΕΚ και θέλει να γυρίσει» και εκτός απροόπτου η μεγάλη επιστροφή θα ολοκληρωθεί και τυπικά εντός της ημέρας.

το kafeneio..Παρακολούθησε για σας την ομιλία του κ Πρωθυπουργού στη Κ.Ο της ΝΔ..Μεταξύ αλλων ειπε
.........οτι η Παγκόσμια Οικονομία μας δημιουργεί προβλήματα-οτι εμείς βαδίζουμε με το πρόγραμμα μας σταθερά και σοβαρά- οτι η Αντιπολίτευση φταίει για τα δεινά μας - οτι για την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια φταίνε οι προηγούμενοι-οτι τα 28 δις στις τράπεζες θα βοηθήσουν την μεσαία και φτωχή τάξη-οτι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν πρέπει να λαικίζουν οτι η πώληση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ,,,και τελείωσε καταχειροκροτούμενος απο την Κ. Ο ....βαδίζουμε σταθερά με το μυαλό μας στους πολίτες που υποφέρουν απο την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια και οτι είμαστε δίπλα στα προβλήματα τους........
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ