ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (18/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 18η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1400-1830



Την ολοκλήρωση ενός νέου φωτοβολταϊκού πάρκου
στη Μεγάλη Στέρνα του Νομού Κιλκίς ανακοίνωσε η BP Solar. Το έργο έχει συνολική ισχύ 350KW και αποτελείται από δύο πάρκα ισχύος 200 και 150 kW αντίστοιχα. Το έργο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Synergy, η οποία το ανέπτυξε από κοινού με την εταιρεία Ηλιοδύναμη, συνεργάτη της BP Solar.
Έντονη δυσαρέσκεια στον αγροτικό κόσμο Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν από την Τρίτη καπνοπαραγωγοί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τωρα εχουν αποκλείσει την εθνική οδό στο ύψος της Αταλάντης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Ξενοδοχουπαλληλοι φεύγουν
από την ζωή πριν πάρουν το
ΕΦΑΠΑΞ ! Πρόβλημα επίσης που προέκυψε μετά την ενοποίηση των ταμείων
και στους Ιατρούς των ταμείων που έχουν να πληρωθούν επι 5 μηνον!!!

Reuters....NewYork...Τέλος εποχής για την Yahoo! ή μήπως απαρχή μιας νέας σελίδας
στην ιστορία της πιο επιτυχημένης ιντερνετικής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο; Το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Yahoo! Τζέρι Γιανγκ γνωστοποίησε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του και να αποχωρήσει όταν το διοικητικό συμβούλιο βρει αντικαταστάτη του. Ο κύριος Γιανγκ, ο άνθρωπος που «πολέμησε» για να αποτρέψει την εξαγορά της εταιρίας του από την Microsoft, δεχόταν τους τελευταίους μήνες σφοδρή κριτική από τους μετόχους για τις επιλογές του και τη γενικότερη διαχείριση της εταιρείας, η μετοχή της οποίας έχει καταρρεύσει κάτω και από τα 10 δολάρια.

AlphaOnline...Τον δρόμο για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής είναι πιθανόν να ανοίξουν καταθέσεις
-«κλειδιά» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την εμπλοκή πέντε νυν και πρώην υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, εφόσον οι ενδείξεις θεωρηθούν βάσιμες για ύπαρξη κακουργηματικής βλάβης σε βάρος του Δημοσίου. Στο στόχαστρο τριών βασικών μαρτύρων έχει ήδη βρεθεί ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται ως ο συντονιστής της διαδικασίας των ανταλλαγών.Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA «Καλημέρα σας» και ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, είπε ότι «τα στοιχεία που έχουμε βρει μέχρι τώρα με την Εξεταστική, είναι αρκετά για να οδηγηθούμε σε Προανακριτική, κάτι που ήθελα εξ’ αρχής».
.
kafeneio αποκλειστικό!!!!!!συζητούν ΑΕΚ -Μπάγιβιτς..απο χθες αργά το βράδυ..ενα βημα πριν το ΟΚ βρισκεται στην ΑΕΚ πολυ-πολυ κοντα ο Μπάγιεβιτς..!!!! Το τελευταίο ραντεβού το βράδυ σήμερα........

Στους 7.000 περίπου αριθμούν οι κρατούμενοι
που συνεχίζουν την απεργία πείνας για τρίτη συναπτή εβδομάδα.

Έκλεισε πάλι πριν από λίγη ώρα η Εθνική Οδός στον κόμβο της Αταλάντης
από περίπου 300 καπνοκαλλιεργητές που διαμαρτύρονται για το ύψος των επιδοτήσεων. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στο ύψος της Λαμίας. Αγρότες προγραμματίζουν νέα κάθοδο τρακτέρ για την ερχόμενη Πέμπτη.

Απορρίπτει κατηγορηματικά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης
τα περί εμπλοκής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της συμπρωτεύουσας, κάνοντας λόγο για απόπειρα παραπληροφόρησης «από ορισμένους» που αφορά και τον ίδιο, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου., ο κ. Ψωμιάδης σημειώνει, μεταξύ άλλων τα εξής:<< Ουδέποτε αρνήθηκα ότι συνέταξα την από 16/12/2005 επιστολή, στην οποία και ανέφερα γεγονότα και καταστάσεις που είχαν περιέλθει εκείνο το χρονικό διάστημα στην αντίληψή μου!!!!!>>

kafeneio...Αραιές χιονοπτώσεις σημειώνονται κατά
διαστήματα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.Οι πρώτες φετινές νιφάδες χιονιού έπεσαν στην Κοζάνη, στην Καστοριά και σε ορεινά χωριά της επαρχίας Βοϊου.

.Όπισθεν ολοταχώς εξαναγκάστηκε να κάνει ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος
στο θέμα των αυξήσεων των τιμολογίων μέχρι το 2014, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και συνδικάτων. Στο 2% η αύξηση το 2009.

kafeneio...Ο Κύρος Βασσάρας ορίστηκε να διευθύνει το ματς της 11ης
αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας μεταξύ του Ηρακλή και του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Ολυμπιακού το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο στάδιο.
Ο Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου θα «σφυρίξει» στο ΠΑΟΚ-Λάρισα και ο Ντάκος του συνδέσμου Ξάνθης στο ΟΦΗ-ΑΕΚ.

.Τρεις στους τέσσερις πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Διοίκησης
Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήλθαν, είδαν και απήλθαν και θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο άλλο Ίδρυμα, εκμεταλλευόμενοι το νομικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές το οποίο απειλεί, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα για την αναγνώριση των πτυχίων κολεγίων, να τινάξει στον αέρα τα περιφερειακά πανεπιστήμια.

CNN....Σε νέα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 22 μηνών, κοντά στα 54 δολάρια το βαρέλι,
υποχώρησε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, για να ανακάμψει ελαφρά στη συνέχεια, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα 55 δολάρια, καθώς η κατήφεια σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ανέκοψε τον χθεσινό σύντομο καλπασμό της μετά την είδηση για την κατάληψη σαουδαραβικού δεξαμενόπλοιου από πειρατές στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αφρικής.

Reuters...Στα ανοιχτά του λιμανιού Χαράρντερε της Σομαλίας αγκυροβόλησε
το σαουδαραβικό υπερδεξαμενόπλοιο που έχει καταληφθεί από πειρατές και μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.Αυτό έγινε γνωστό τόσο από τον αμερικανικό στρατό όσο και από αξιμωατούχους της περιοχής.

kafeneio..πριν λίγο 1730... φίλος διερχόμενος...Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας
σημειώθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων και τα πρώτα χιόνια έντυσαν στα λευκά την Πίνδο, τα Τζουμέρκα και την Κατάρα, χωρίς να καταγραφούν προβλήματα.

kafeneio...Εικοσιτετράωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 20/11/08
, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Αθήνας.Το σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η διοίκηση της ΑΜΕΛ και τα συναρμόδια υπουργεία εμπαίζουν τους εργαζόμενους και αρνούνται πεισματικά να καταθέσουν έγγραφη πρόταση που να αφορά την ΕΣΣΕ».

CNN...Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ
δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί από τις προσπάθειες, όπως είπε, της Γεωργίας να ενισχύσει το στρατιωτικό δυναμικό της και τόνισε ότι αυτό μπορεί να έχει μεγαλύτερες συνέπειες από την διένεξη του Αυγούστου.