ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (15/11/08)

Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


CNN ....Η σύνοδος κορυφής
της G20 για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση άρχισε πριν από λίγο στην Ουάσινγκτον με δείπνο στο Λευκό Οίκο.Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έκανε πρόποση κατά την έναρξη του δείπνου που ενώνει για πρώτη φορά τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G20.
.
...kafeneioNews...
Το βράδυ του Σαββάτου θα διακοπεί η κυκλοφορία στα Τέμπη, λόγω έργων για την αναβάθμιση του οδικού άξονα και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.Η διακοπή διέλευσης θα γίνει απο τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί και θα επαναληφθεί και τα ερχόμενα δύο Σάββατα τις ίδιες ώρες.Σημειώνεται ότι όσοι οδηγοί είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ακόλουθες εναλλακτικές οδούς: Κατερίνης - Ελασσώνας - Λάρισας και Λάρισας - Αγιάς - Αγιόκαμπου - Γέφυρας Τεμπών
.

Reuters.....................Η γεννημένη στη Νότια Αφρική διάσημη ηθοποιός
Σαρλίζ Θέρον, η οποία έχει τιμηθεί με Οσκαρ, ορίσθηκε σήμερα Αγγελιαφόρος της Ειρήνης, του ΟΗΕ, με ειδική αποστολή τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών.
.

..CNN..LosAngeles...Περίπου 100 πολυτελείς κατοικίες έγιναν στάχτη και περισσότερα από 4.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας πυρκαγιάς που κατέκαψε 10.000 στρέμματα χθες τη νύχτα της Πέμπτης στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας.Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, το πρωί της Παρασκευής κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

kafeneioNews...Βατοπέδι...οι επερχόμενες αποκαλήψεις θα πλήξουν βαρειά
ανώτατα Κυβερνητίκα στελέχη με αποτέλεσμα ραγδέες εξελίξεις....Στο κάδρο της σύνθετης πολιτικής και οικονομικής κρίσης βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ο οποίος επιπλέον συγκεντρώνει -παρασκηνιακά προς το παρόν- τα πυρά της κριτικής από τους βουλευτές και τα κομματικά του στελέχη.Η παρέλαση των μαρτύρων από την Εξεταστική Επιτροπή εμπλέκει καθαρά το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό στην υψηλή προστασία που είχαν οι συναλλαγές του ηγούμενου Εφραίμ με το δημόσιο.

Πάνω από 8 δισ. ευρώ χρωστούν τα Ελληνικά νοικοκυριά
μόνο σε πιστωτικές κάρτες, 300.000 από τις οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο». Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες δύο γυναικών στον ALPHA, μίας που έχασε τελικά το σπίτι της και μίας ακόμη που βρέθηκε να χρωστά 100.000 ευρώ. Η Ρέα Κόκκινου δεν έχει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 19 πιστωτικές κάρτες στο πορτοφόλι της, για τις οποίες χρωστάει 100.000 ευρώ. Όλα ξεκίνησαν πριν 8 χρόνια από ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος, όπου κατέφυγε η γυναίκα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

GoldenblueBoys..συνέχειας...Πρόεδρος της ΕΡΤ μηνιαίος μισθός 22.000ΕΥΡΩ
...σημ: μισθος Πρωθυπουργού 11000ευρω

kafeneio reports Patra:....Oικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε
στον συνοικισμό Λαμπρέικα της Κάτω Αχαΐας. Συγκεκριμένα, ένας 36χρονος πυροβόλησε και σκότωσε, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, τον 62χρονο γαμπρό του, και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Ο δράστης εξέπνευσε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος.

ΑΠΕ.....Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, 80 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου, το νορβηγικό πλοίο «Μάλενε Όστερβολντ» τουρκικών συμφερόντων, διενεργεί πετρελαϊκή έρευνα συνοδευόμενο από την τουρκική φρεγάτα «Γκεντίζ». Στην ίδια περιοχή βρίσκεται η κανονιοφόρος «Πολεμιστής».Μεταξύ των δυο πολεμικών πλοίων έχουν ανταλλαγεί ρηματικές διακοινώσεις που αφορούν την κυριότητα της περιοχής.

kafeneio reports Athens...
Περίπου 120 φοιτητές της ΠΑΣΠ που περιφρουρούσαν τα γραφεία στην οδό Κωλέτη ενόψει Πολυτεχνείου, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αναρχικών. Τέσσερις φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

.
Στην ανταλλαγή του δάσους της Ουρανούπολης με τμήμα της λίμνης Βιστωνίδας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, αλλά και η έρευνα της Δικαιοσύνης.Οκτώ χιλιάδες εξακόσια στρέμματα που εκτιμήθηκαν ως δάσος, μετατράπηκαν στο συμβόλαιο ανταλλαγής που συνέταξε η Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη σε άρτια και οικοδομήσιμα, επιφέροντας οικονομικά οφέλη στη Μονή Βατοπεδίου.Η Μονή απέκτησε με αυτόν τον τρόπο δημόσια γη με εμπορική αξία επικουρούμενη από τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία οι εκτάσεις της Ουρανούπολης διολίσθησαν από δάσος σε δασική έκταση που μπορεί να αξιοποιηθεί με τη δόμηση τουριστικών επιχειρήσεων ήπιας ανάπτυξης.

Αποκλεισμένο από 13.500 κοντέινερς
παραμένει το λιμάνι του Πειραιά μετά την άρνηση των οδηγών μεταφορών να τα μεταφέρουν.Οι μεταφορείς καταγγέλλουν τον ΟΛΠ για έκδοση μεγαλύτερου αριθμού αδειών μετακίνησης εμπορευμάτων από αυτές που είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ο Οργανισμός, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση εκατοντάδων φορτηγών εντός και εκτός λιμανιού.

kafeneioNews..Athens,..Ανοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου
για τις τριήμερες εκδηλώσεις, για την 35η επέτειο της εξέγερσης το Νοέμβρη του 1973, οι οποίες θα κορυφωθούν το απόγευμα της Δευτέρας, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

kafeneio..kalabryta...Διεκόπησαν σήμερα λόγω κατολισθήσεων
τα δρομολόγια του Οδοντωτού στη διαδρομή Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων. Οι κατολισθήσεις οφείλονται σε ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή και που είχε επίπτωση και στο οδικό δίκτυο Διακοφτού – Καλαβρύτων.Ειδικά συνεργεία βρέθηκαν από ενωρίς στην περιοχή για τη μετακίνηση των βράχων και η γραμμή ήδη αποκαταστάθηκε εντός ολίγων ωρών.

kafeneio...Ζούμε ακόμη μια πράξη στο έργο της παράνομης συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Αυτή τη φορά, η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αφορά την ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεν είναι άσχετη με την κρίση που μαστίζει την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τις έρευνες από σκάφος τουρκικών συμφερόντων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

kafeneio..kozani..NewYork..reports...Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση επιχείρησε
να αναστρέψει ο Κώστας Καραμανλής, κατά την περιοδεία του στην Κοζάνη. Διαβεβαίωσε ότι θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αγροτών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο Γιώργος Παπανδρέου , από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, διεμήνυσε «όχι σε λευκές επιταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης».


LOS ANGELES (Reuters) - Η Pop diva Madonna αποφάσισε να δωρίσει χρήματα που θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση σχολείου για άπορα και ορφανά σχολεία.........

Reuters...NewYork....Οι ηγέτες των κυριότερων βιομηχανικών χωρών
και των αναδυόμενων (G20) πρόκειται να υιοθετήσουν ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της οικονομίας και της αποφυγής μίας νέας κρίσης κατά την σύνοδό τους στην Ουάσινγκτον,δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

ΑΠΕ......Ενημερωτικό σήμα ότι σταμάτησε τις έρευνές του σε θαλάσσια
περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου έστειλε το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Μάλενε Όστερβολντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου.