ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (10/11/08)

Γράφει ο Θαμώνας


BBC reports..0455..Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,5
βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη δυτική επαρχία Τσινγκάι της Κίνας σήμερα, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

CNN Tokyo..0500.. άνοδο πάνω από 5% καταγράφει
σήμερα το πρωΐ το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους επενδυτές ενθαρρυμένους από τ’ αποτελέσματα της Ουόλ Στριτ την περασμένη Παρακευή.

CNN L.A...0550..Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας
, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ δήλωσε την Κυριακή ότι μάλλον δεν ενδιαφέρεται για μια θέση στην μελλοντική κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα.

kathimerini online...Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα
με πληροφορίες σε πολιτικούς αναλυτές η Στηριξη του ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!

ALPHA TV 0630...Με την έκτακτη συνεδρίαση
του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζών τη Δευτέρα και εν αναμονή της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του νομοσχεδίου για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ξεκινά η εβδομάδα.

0800..Reuters reports from Athens!!...Εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτων
μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν οτι:Ο πρωθυπουργός Καραμανλής και το οικονομικό επιτελείο έχουν χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων στην οικονομία ! Η εξέλιξη αυτή εχει φέρει στα πρόθυρα έκρηξης την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ η οποία θεωρεί ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Φώλιας αλλά και ο πρωθυπουργός έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Ενω στελέχη όπως οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Μανώλης, Μάκης Γιακουμάτος, Κώστας Γκιουλέκας ζητούν από την κυβέρνηση να «μαζέψει» τους διορισμένους διοικητές των ΔΕΚΟ.

CNN....Στους 93 ανέρχονται οι νεκροί και στους 150
οι τραυματίες, από την κατάρρευση σχολικού κτιρίου στην Αϊτή. Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια.

Ελλην.Καφενείο News!!!..0905....Ετσι
Xωρίς πρόγραμμα προχωράει η περίφημη μετάβαση στην ψηφιακή TV. Το χειρότερο όμως είναι πως, με βάση τη νομοθεσία, η έγκριση εκπομπής θα δοθεί χωρίς να έχουν χορηγηθεί άδειες, και μάλιστα διαχωρίζοντας τους εθνικής εμβέλειας σταθμούς από τους περιφερειακής. Το ΕΣΡ συνεχίζει ως οφείλει τη διαδικασία, είναι όμως ατελέσφορη και θα προσβληθεί όπως φαίνεται σύντομα στο ΣτΕ. Με δεδομένο ότι από μία συχνότητα εκπέμπουν τέσσερα μόνο σήματα, η συχνότητα 46 ζητείται από πέντε κανάλια. Η ΕΡΤ δήλωσε τις συχνότητες 22, 48 και 52 από την Αίγινα, τις ίδιες και από τον Υμηττό. Σε αυτές τις συχνότητες βρίσκεται και το σήμα της Βουλή Τηλεόραση. Τα δύο επίγεια συνδρομητικά κανάλια της Nova δήλωσαν τη συχνότητα 22 από Αίγινα και Υμηττό, σημείο που επίσης προκαλεί εμπλοκή, αφού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το αναλογικό κανάλι που βρίσκεται στη θέση 22 από Υμηττό θα πρέπει να μετακομίσει στη συχνότητα 35 από Υμηττό. Εκεί όμως εκπέμπει ο ΑΝΤ1 το αναλογικό του πρόγραμμα και ήδη για τη συχνότητα 22 υπάρχει ζήτημα μεταξύ του SBC και του Local TV.

Στην εφημερίδα " ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"...Μυστικό ΓΚΑΛΟΠ προηγείται η ΝΔ 0.3%!
!!!! σχ. και γιατι το κρατουν μυστικό ???πόσο χαχόλους θεωρούν τους αναγνώστες τους?

" ΕΘΝΟΣ " 5 Βομβες απο Τατούλη
1η .... " Καραμανλή κινδυνέυει να χαρακτησιστεί ΟΧΙ ανίκανος αλλά Συνένοχος!!

Τέρμα τα Φάρμακα απο σήμερα
στους ασφαλισμένους του Δημοσίου!!!!!!Σε απόγνωση οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.)

ΕΘΝΟΣ online....Ραγδαίες εξελίξεις
στο πολιτικό σκηνικό πυροδότησε η συνέντευξη Τατούλη στο Εθνος της Δευτέρας.Το μεσημέρι ο Κ.Καραμανλής απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα την επιστολή με την οποία θέτει εκτός ΚΟ της ΝΔ, τον βουλευτή Αρκαδίας, Π.Τατούλη. Οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει αρκετά νωρίτερα.Λίγο αργότερα ακολούθησε και η διαγραφή του απο το κόμμα της ΝΔ. «Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, κατόπιν της απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή να τεθεί ο βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνει ότι βάσει του καταστατικού του κόμματος αίρονται αυτοδικαίως όλες οι κομματικές ιδιότητες που απέρρεαν από το αξίωμά του», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.Φυσικά, τώρα ενδιαφέρον έχει η αντίδραση Τατούλη.

Reuters...Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα
εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η ΕΕ να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις της με τη Ρωσία για μια ενισχυμένη συμφωνία συνεργασίας, υπογραμμίζοντας πως αυτό δε σημαίνει ότι η ΕΕ θα κάνει «σαν να μη συνέβη τίποτα» με τη Μόσχα. Την Παρασκευή η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στη Νίκαια.

Πριν λίγο στον ΑΛΦΑ radio........Β. Γιαννοπουλος πρωην Υπουργος ΝΔ
........< ειμαστε ΑΝΤΑΡΤΕΣ σεν ειμαστε ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ!!!!!!!>

Γ..ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..Οσο δεν διαφράφονται τα πολιτικά προβλήματα διαγραφονται οι Βουλευτές......

ΤΑΤΟΥΛΗΣ....Σχολιάζοντας την δήλωση Παπανδρέου ειπε< ΜΕ ΤΙΜΑ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ!!!!!!!!>

ΑΛΦΑ ραδιο....Στον «αέρα» βρίσκεται το Ταμείο κατά της Φτώχειας, αλλά και το επίδομα θέρμανσης,
αφού ήδη ο Γιώργος Αλογοσκούφης προανήγγειλε, ότι θα «ψαλιδιστεί». Οι παροχές παραμένουν στα χαρτιά της κυβέρνησης, με χιλιάδες συνταξιούχους, χαμηλόμισθους και άνεργους να ζουν στην αβεβαιότητα. Οι όποιες παροχές θα αφορούν λίγους και θα περιλαμβάνουν αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα ανεργίας.

Απανωτά κύματα οργής στους καταναλωτές, αλλά και κόντρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο
, προκαλεί το αίτημα της ΔΕΗ για νέο χαράτσι 5% ως ρήτρα καυσίμων. Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης εξαπέλυσε «κεραυνούς» την Κυριακή κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Τάκη Αθανασόπουλου, όμως την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής της επίμαχης ρήτρας.Οι κάτοικοι στο Νευροκόπι όπως και σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας είναι έξαλλοι από οργή. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά εδώ και ενάμιση μήνα, όμως χιλιάδες οικογένειες ακόμα περιμένουν το πολυθρύλητο επίδομα θέρμανσης και αναρωτιούνται, μήπως τελικά η κυβέρνηση το έβαλε στο… ψυγείο.

SKY.GR......
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης.Ο πρόεδρος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί στην οικονομία η ανάγκη παροχής ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα.

SKY.GR
Την ασυδοσία ορισμένων εμπόρων που οδηγούν τον καταναλωτή σε απόγνωση και οικονομική ασφυξία, αποκάλυψε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, αναφέροντας ενδεικτικά τα κόστη και τις τιμές πωλήσεις ορισμένων προϊόντων.
Για παράδειγμα και σύμφωνα με έρευνα της Νομαρχίας, ο Νεσκαφές προέλευσης Ακτής Ελεφαντοστού εισάγεται με τιμή 4,80 € το κιλό, έτοιμος για συσκευασία, ωστόσο στο ράφι πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ από 24 € έως 30 € το κιλό με περιθώριο μικτού κέρδους έως και 525 %.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών διέψευσε σήμερα
με κατηγορηματικό τρόπο την πληροφορία περί δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες από τις 05:00 έως τις 09:00 το πρωί και για χρονικό διάστημα από 10-11-08 έως 10-01-09. Η σχετική πληροφορία διεδόθη μέσω αφισών που επικολλήθηκαν από αγνώστους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Ληστεία σε κατοικία της Νέας Ερυθραίας, με μεγάλη λεία, διέπραξαν τα ξημερώματα τρεις
αλλοδαποί.Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες γύρω στις 4:15 παραβίασαν την κλειδαριά και εισήλθαν στην οικία της προαναφερθείσας περιοχής φορώντας κουκούλες. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους δύο ενοίκους και τους εξανάγκασαν να ανοίξουν χρηματοκιβώτιο το όποιο διέθεταν. Από αυτό αφαίρεσαν περίπου 25.000 ευρώ, χρυσές λίρες Αγγλίας, μπλοκ επιταγών, ρολόγια και χρυσά κοσμήματα. Επίσης, έκλεψαν και τρία κινητά τηλέφωνα των παθόντων και διέφυγαν.

Mega, Ant1, Aplha, ΕΡΤ, Nova, αλλά και η On Telecoms
θα διεκδικήσουν το «φιλέτο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τη μάχη για την απόκτησή του να προβλέπεται σκληρή αλλά παράλληλα ενταγμένη στο περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ενώ πριν από μερικές εβδομάδες στην τηλεοπτική αγορά επικρατούσε η εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο προϊόν θα ξεπεράσει κατά πολύ τις ως σήμερα αποτιμήσεις του (ΕΡΤ και Nova το είχαν αποκτήσει περίπου αντί 16 εκατ. ευρώ), παράγοντες του χώρου υπολογίζουν ότι η κρίση και η ταυτόχρονη πτώση των διαφημιστικών εσόδων στην τηλεόραση θα κρατήσει σε λογικό πλαίσιο τις προσφορές των καναλιών.

Πριν λιγο.......Νομάρχης Ψωμιάδης δήλωσε....τα προβλήματα
δεν λύνονται με αλλαγή προσώπων ή με διαγραφές. Χρειάζεται φιλολαϊκή πολιτική, αλλαγή νοοτροπίας. Χρειάζεται αξιοκρατία, αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών της ΝΔ και σεβασμός στο λαό», επεσήμανε ο κ. Ψωμιάδης και κατέληξε λέγοντας:«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πρέπει να αφυπνίσουν κυβερνητικούς και διορισμένους στην κρατική μηχανή. Προσωπικά, θα συνεχίσω να μιλώ και να στέλνω μηνύματα. Γιατί δεν θέλω να πέσει η ΝΔ στο γκρεμό.