Το αυτονόητο…

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Αν το γελοίο είχε σύνορα τότε ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός μαζί με το νεοφιλελεύθερο θίασο που τον συνοδεύει δεν χρειάζονται βίζες ή πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Θεωρούνται γηγενείς επειδή βρίσκονται στον τόπο καταγωγής του..

Για παράδειγμα. Ο «καταλληλότερος» μέρες τώρα αναλώνεται με παλιλογίες στην επικοινωνιακή διαχείριση των «γιαλαντζί» διαφωνούντων όταν οι ριζικές διαφωνίες προέρχονται από την κοινωνική βάση της πλέον… «ακατάλληλης» προς επιβίωση χώρας. Ιδού το γιατί.

Τα πανεπιστήμια ξεσηκώνονται με καταλήψεις επειδή διεκδικούν το αυτονόητο. Πως οι έρευνες ανά τον κόσμο γίνονται μόνον από πανεπιστημιακά ιδρύματα και όχι από τα κολέγια με τα οποία καιρό τώρα φλερτάρει ο υπουργός παιδείας του.

Μαζί τους ξεσηκώθηκε και ο νομικός κόσμος της χώρας προκειμένου και αυτός να προστατέψει το αυτονόητο. Το διοικητικά και θεσμικά ανεξάρτητο της δικαιοσύνης που τραυματίστηκε από τις επεμβάσεις του υπουργείου δικαιοσύνης και τις «πολιτικές» αποφάσεις του Αρείου Πάγου σε σχέση με την υπόθεση του προέδρου των Πρωτοδικών κ. Σαλάτα για τους συμβασιούχους. ( θα γνωρίζετε πως τους δικαίωσε κόντρα στα θέλω των πολιτικών και φυσικών του προϊσταμένων).

Τους ακολουθούν όλα τα γυναικεία κινήματα της χώρας και μάλιστα συνεπικουρούμενα από τα ανδρικά, τα οποία διαβλέπουν πως πλήττεται το αυτονόητο με τα χειρουργεία στα οποία επέβαλαν το οικογενειακό δίκαιο. Ποιο είναι το αυτονόητο; Πως δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Γιατί; Επειδή η κυβέρνηση τους αρνείται την δαπάνη σύστασης του πολιτισμένου θεσμού των οικογενειακών δικαστηρίων στα οποία θα εμπεριέχονται και κοινωνικοί λειτουργοί. Για να εμπλέξουν ως κοινωνικό αντίβαρο τους συμβολαιογράφους στην απονομή της γονικής μέριμνας ή επιμέλειας ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος ενός διαζυγίου και αδιαφορώντας προκλητικά για το μέλλον των παιδιών!!!

Ξοπίσω τους και ο ίδιος ο κ. «καταλληλότερος», που παίρνοντας ρούγες και χωριά επιχειρεί μόνος αυτός να ανατρέψει ένα βασικό αυτονόητο. Το ότι ο νεοφιλευθερισμός του βλάπτει σοβαρά την υγεία.! Και πότε.. Όταν μεταξύ άλλων ανά τον κόσμο πολλών ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Λούλα δηλώνει δεικτικά.. « Αν δεν είχε τόσο γρήγορα, σε τόσο μεγάλη έκταση, και με τόσο ισχυρές καταστροφές το νεοφιλεύθερο σύστημα των γιάπηδων μάνατζερς, αποκαλυφθεί με την ΛΗΜΑΝ, σήμερα θα μας είχαν όλους πείσει για το ιστορικά αναγκαίο της παρασιτικής τους παρουσίας στον πλανήτη!!!!»

Μην εξοργίζεστε.. Επειδή αυτονόητο είναι πως για να θεραπευτείς από κάποια ασθένεια πρέπει πρώτα να προσβληθείς. Αρκεί αυτή να μην πάρει την μορφή καρκίνου..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr