Λάκης Λαζόπουλος το ερωτηματικό της εξυπνάδας

Αγαπητέ καφετζή

Και ο ΛΑΚΗΣ μας, επανηλθε. Ιδιος - πολυπεγμενος -και κουτοπονηρος .

Πουλησε ΣΑΤΙΡΑ λοιπον χτες ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ. Ετσι λεει , ετσι νομιζει ? Εγω παντως του υπενθυμιζω οτι η σάτιρα επιχειρεί τον εμπαιγμό κάποιας έννοιας ή προσώπου - μια φορα!!,- που ο σατιρικός καλλιτέχνης θεωρεί ότι αξίζει τέτοια αντιμετώπιση το καθε προσωπο η η καθε κατασταση . Γίνεται δε μέσω μεθόδων όπως η παρωδια η υπερβολη η σύγκριση, αλλα και η αναλογια!!

Ο Μεγαλος Αριστοφάνης παρουσίασε στα εργα του ποικιλιες και ουχι κομλεξικες επαναληψεις!!

Π.Χ

Το έργο «Νεφέλαι», το οποίο αποτελεί μια σάτιρα για τις (τότε) μοντέρνες παιδαγωγικές ιδέες του Σωκράτη. Αυτή η κωμωδία για τον Σωκράτη απετέλεσε πρότυπο για διάφορους ευρωπαίους συγγραφείς της κλασικής και ρομαντικής εποχής.

Το έργο «Σφήκες», με το οποίο ο Αριστοφάνης λοιδορεί το δικαστικό σύστημα της Αθήνας και ιδιαίτερα τη δικομανία των οπαδών του Κλέωνα που είχε χάσει μια δίκη για υπεξαίρεση.

Την κωμωδία «Ειρήνη» οπου ο συγγραφέας παρουσιάζει τις καταστροφικές επιπτώσεις του πελοποννησιακού πολέμου στους αγρότες.

Το έργο «Όρνιθες» οπου πραγματεύεται, τις πρακτικές των πολιτικών και στρατιωτικών, για να περιγράψει μια ιδανική κοινωνία και ταυτόχρονα για να αποδείξει τη βεβαιότητα για την αποτυχία της.

Τα έργα του Αριστοφάνη είχαν σημαντική επίδραση σε μεταγενέστερους συγγραφείς,

Οπως βλεπεις κε ΛΑΚΗ μου κατα την ταπεινη - και οχι και σεμνη μου ! αυτο ειναι δικο σου στο χαριζω -αποψη ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ΣΑΤΙΡΑ .

Κε ΛΑΚΗ ΜΑΣ εσυ εχεις στοχο να χλευασεις ανθρωπους για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ σου λογους ,θελεις να τους ταπεινωσεις.!!

Δηλαδη βγαζεις ενα ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ .

Βεβαια δεν αντιλεγω το κανεις - σεμνα και ταπεινα-

Σε ευχαριστουμε για την προσφορα σου.

Ο ΔΙ-ΑΠΟΡΩΝ