Οδηγίες ηλιθίων προς …αφελείς!

Έτσι τα …βλέπω…!!!


Γράφει ο: gianniotis.gr


Μόνο ηλίθιοι θα επιχειρούσαν να μας κάνουν τόση πλύση εγκεφάλου, πριν καλά καλά ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ακόμα οι "αρμόδιοι" δεν μπόρεσαν να βρουν και να καταλήξουν στην ακριβή τιμή διάθεσης του πετρελαίου, ωστόσο εκτιμούν και επισημαίνουν ότι ο φετινός χειμώνας δεν θα επιβαρύνει και πολύ τον "οικογενειακό προϋπολογισμό", άσχετα αν αυτό θα διατεθεί τουλάχιστον κατά 10-12 λεπτά ακριβότερο από την προηγούμενη χρονιά, και με δεδομένο μάλιστα ότι η διεθνής τιμή του πετρελαίου είναι μικρότερη από την περσυνή.

Κατά τα άλλα, μας κάνουν …χάρη που θα το διαθέσουν μέχρι και 15 λεπτά …ακριβότερο.

Περιχαρής η Γενική γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, δίνει οδηγίες προς όλους εμάς τους αφελείς, για το τι ακριβώς θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μη πέσουμε θύματα κερδοσκοπίας, αλλά και απατεώνων που "λυμαίνονται" την αγορά.

Μας συμβουλεύουν δηλαδή πώς να μην πέσουμε θύματα …"κλοπής".

Αρχικά μας συστήνει να περιπλανηθούμε σαν τις …άδικες κατάρες, μέχρι να βρούμε την μικρότερη τιμή.

Δηλαδή με απλά λόγια οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αττικής θα πρέπει να φθάσουν μέχρι Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, μπας και βρουν διαφορά ενός λεπτού στην τιμή.

Μόνο με αυτή τη συμπεριφορά μας λέει ότι θα ενισχύσουμε τον …ανταγωνισμό.

Μας ζητάει να γίνουμε …μαθηματικοί για να μπορούμε να λύνουμε εξισώσεις για το πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε πόντο της δεξαμενής, πολλαπλασιάζοντας τα ύψος Χ το μήκος Χ το πλάτος της και διαιρώντας το με τα λίτρα να βρούμε πόση ποσότητα αντιστοιχεί στον κάθε πόντο.

Δηλαδή πιάστ’ τ’ αυγό και κούρεφτο!!!

Βρε ηλίθιοι γιατί κοροϊδεύετε τον κοσμάκη;

Και αν η δεξαμενή είναι πλαστική ή μεταλλική και διαφόρων σχημάτων, όπως στρογγυλή, τριγωνική κωνοειδής και ανάλογη του χώρου του λεβητοστασίου, πως θα μετρήσουμε τα λίτρα;

Μας συστήνουν να μην εμπιστευόμαστε τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούμε το δικό μας διαγραμμισμένο μέτρο.

Μας συστήνουν να προσέχουμε το χρώμα του πετρελαίου ώστε να είναι "ζωηρό κόκκινο" και όχι "θολό", καθόσον λένε ότι το χρώμα αποτελεί ένδειξη της καλής ποιότητας του πετρελαίου.

Δηλαδή να γίνουμε και …χημικοί από πάνω!

Κι’ όλα αυτά για να μη πέσουμε θύματα κλοπής από απατεώνες.

Βρε ηλίθιοι γιατί δεν μας λέτε στα ίσια ότι ο μεγαλύτερος κλέφτης και απατεώνας είναι το ίδιο το κράτος;

Γιατί δεν μας λέτε να αντιδράσουμε μπροστά σ’ αυτή την εξωφρενική τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, και αρκείσθε στο να μας δίνετε υποτίθεται συμβουλές της πλάκας και πρακτικά ανεφάρμοστες;


Τελικά πόσο ηλίθιοι μπορείτε να γίνετε ακόμη;

gianniotis.gr