Σταματήστε τον κατήφορο στο Περιβόλι της Παναγιάς


Με αφορμή αναφορά στα blogs περί εμπλοκής αμερικάνων διπλωματών και της Μονής Βατοπεδίου σε παιχνίδια εξουσίας με διαμεσολαβητή τον μοναχό Εφραίμ εγώ έχω να κάνω ένα απλό σχόλιο
Το Άγιο Όρος για αιώνες διατηρούσε τον σεβασμό ή έστω την ανοχή ελλήνων και ξένων, κατακτητών και κυβερνήσεων. Θεοσεβούμενοι και άθεοι στην Ελλάδα και τον κόσμο, άνθρωποι που αποδέχονταν ή ανέχονταν ή απέριπταν τον μοναχισμό, δεν σκέφτηκαν ποτέ να αμφισβητήσουν την ύπαρξη ή έναν έστω αδιόρατο πνευματικό ρόλο του Όρους.
Αν αυτό αλλάξει ποτέ δεν θα φταίει κανένας παρά μόνο η Ορθόδοξη εκκλησία (βλ. Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως) και το Άγιο Όρος (βλ. Ιερά Σύναξις).
Όσο και αν μπορεί κάποια από όσα λέγονται να είναι υπερβολικά, ο πιο καλόπιστος κριτής μπορεί να καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά με την Μονή Βατοπεδίου. Και θλιβόμαστε απίστευτα όσοι έχουμε έστω στοιχειώδη θρησκευτικότητα στην ψυχή μας με τον κατήφορο που έχει πάρει το Άγιο Όρος λόγω της απροθυμίας κάποιων να μιλήσουν και να πάρουν μέτρα.
Το Περιβόλι της Παναγίας είναι και θα είναι ιερός τόπος για εκατομμύρια ανθρώπους. Δυστυχώς όμως κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να εκμεταλευτούν αυτόν τον σεβασμό μας.
Ας ανοίξουν λίγο τα ιερά κειμενα κάποιοι, να αφουγκραστούν τις αλήθειες της ορθόδοξης πίστης και μετά να κλείσουν λίγο τα μάτια και να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Και επειδή από μικρό παιδί έμαθα πως ο Θεός όλα τα συγχωρεί, πάντα υπάρχει χρόνος να σταματήσει ο κατήφορος. Είναι ώρες ευθύνης. Άλλα πρέπει να γίνει κάτι τώρα γιατί μερικά πράγματα δεν θα είναι πάντα μη αναστρέψιμα

http://symbainei.blogspot.com