«Σικέ» οι αντιδράσεις του Δήμου Μίκρας για το Βατοπέδι

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μίκρας για την επιστροφή των δημοσίων εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου ( 29/09/2008 )

Πορεία διαμαρτυρίας για την επιστροφή των δημοσίων εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δ.Δ. Καρδίας του Δήμου Μίκρας και παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μίκρας και πλήθος κόσμου. . . . . . . .

Από την πλευρά τους, και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μίκρας, δήλωσαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια που γίνεται και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μέσα από τον κοινό αγώνα μπορεί να επιτευχθεί η ακύρωση των παραχωρήσεων.

Τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες του Δήμου Μίκρας εξέφρασαν και οι βουλευτές Αδάμ Ρεγκούζας, Βασίλης Γερανίδης, Χάρης Τσιόκας, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και Σοφία Καλλαντίδου και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παραβρέθηκαν στην πορεία, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης οι Δήμαρχοι Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Επανωμής Απόστολος Οικονομίδης και Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καθώς και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.

Πανελλήνια δημοσιότητα πήρε χθές η «Πορεία διαμαρτυρίας για την επιστροφή των δημοσίων εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου» που οργάνωσε ο Δήμος Μίκρας Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση όμως ήταν «σικέ» και για «ξέπλυμα», για τα μάτια του κόσμου, που λέει ο λαός.

Επειδή λοιπόν κάποιοι έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη και κάποιοι δεν ντρέπονται να υπενθυμίσουμε τα γεγονότα.

  1. Το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες. Μέχρι και επερωτήσεις στη Βουλή είχαν γίνει.
  2. Το γνώριζαν πολύ καλά ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης, ο οποίος και «ενοχοποιούνταν» από δημοσιεύματα ως συμμέτοχος για την παραχώρηση, με τις υπηρεσίες του.
  3. Είχε αναδειχθεί με ένταση από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο (Νέα Δημοκρατία), πρώην Δήμαρχο Νικόλαο Πανέρη.
  4. Κρατήθηκε χαμηλά από τον Δήμαρχο Θόδωρο Γκουστίλη (ΠΑΣΟΚ), επειδή δεν συνέφερε τον Νομάρχη Π.Ψωμιάδη που τον στηρίζει. ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ :Ο Δήμος Μίκρας έχει πάρει πληθώρα Νομαρχιακών έργων προνομιακά (αν και ΠΑΣΟΚ). Έγινε επιλεκτική χωροθέτηση των καινούργιων Νοσοκομείων (παιδιατρικού και ογκολογικού), ενώ η περιοχή είναι επιβαρυμένη συγκοινωνιακά και χωροταξικά, Ενώ το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Μίκρας έχει ποσοστά από 32-35 %, ο κ.Γκουστίλης εξελέγη με ποσοστό 50,99% από την πρώτη Κυριακή με την ενεργή και φανερή στήριξη του Π.Ψωμιάδη (υπάρχει και διαπλοκή με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜ κλπ) και παρά την ύπαρξη ψηφοδελτίων επιρροής του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω λοιπόν από την συντριπτική πίεση της δημοσιότητας και της πίεσης που δεχόταν ο Δήμαρχος Μίκρας, οργάνωσε την «εκδήλωση διαμαρτυρίας».

Φρόντισε όμως να παρευρίσκεται και ο Νομάρχης Π.Ψωμιάδης, που είναι συναυτουργός της σκανδαλώδους παραχώρησης των οικοπέδων στο Βατοπέδι. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή πιστεύουν ότι μόνο το επικοινωνιακό δαιμόνιο του Ψωμιάδη θα μπορούσε να στήσει τέτοια φιέστα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ψωμιάδης πήρε το λόγο στην εκδήλωση, συσκότισε το σκάνδαλο, απεκδύθηκε από τις ευθύνες, άφησε ένα ενδεχόμενο να έκανε και κάποιο λάθος και ζήτησε συγνώμη «αν έκανε λάθος», εισέπραξε το χειροκρότημα από τους στημένους οπαδούς του Δημάρχου και … όλα καλά και τελειώσαμε.

Η «θεατρική παράσταση» δόθηκε παρουσία βουλευτών που έπαιξαν το ρόλο του θλιμμένου συγγενή και του υπερασπιστή των δικαίων του λαού, χωρίς να ντρέπονται να είναι ντεκόρ του ανεκδιήγητου Ψωμιάδη.

Υ.Γ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πολύ ενημερωμένο site της Νομαρχίας δεν δημοσιεύτηκε τίποτε για την «παράσταση», ούτε μπήκε καμιά φωτογραφία, σε αντίθεση με άλλες ήσσονος σημασίας εκδηλώσεις π.χ. έκθεση αγγειοπλαστικής