ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (29/10/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

0800...Reuters....Η φορολογική πολιτική ,
μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική, αν οι φόροι που τέθηκαν λειτουργήσουν αποτελεσματικά και δίκαια να βοηθήσουν στην προώθηση της την ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας και της ανισότητας., αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ!!!!

0900...Reuter... όπως επιβεβαιώνεται απο τον ΟΟΣΑ,
η Δανία έχει την υψηλότερη κλίμακα φόρου , ακολουθούμενη από τη Σουηδία, ενώ το Μεξικό και την Τουρκία παραμένουν οι χαμηλότερες σε φορολογία χώρες, σύμφωνα με στοιχεία στην τελευταία έκδοση του ΟΟΣΑ, στην ετήσια έσοδα δημοσίευση Statistics της.

1000...
Εκτεθειμένοι στην καταιγίδα της χρηματοπιστωτικής κρίσης βρίσκονται όλο και περισσότεροι δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να «παγώσει» τη χορήγηση στεγαστικών δανείων στους δικαιούχους .

1100....
Αλύπητο σφυροκόπημα με «λυπητερές» ύψους 1,2 δισ. ευρώ εξαπολύει μέχρι το τέλος του έτους το Δημόσιο σε πάνω από έξι εκατομμύρια φορολογουμένους. Εν μέσω της χειρότερης μεταπολεμικά οικονομικής κρίσης, μικρομεσαίοι και νοικοκυριά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και, μέσα σε μόλις δύο μήνες, να πληρώσουν «μαζεμένα» έως και 4 διαφορετικά «μπουγιουρντί»! Οπου 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα πληρώσουν -έως και 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι- τέλη κυκλοφορίας. Και 1,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν από 50-1.000 ευρώ στην πλειοψηφία τους, για το εξοχικό. τη δεύτερη κατοικία τους ή την επαγγελματική τους στέγη. Συνολικά το υπουργείο Οικονομίας προσδοκά έσοδα 900 εκατ. ευρώ.

1200....Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 10:55 π.μ
. σε κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., επί της οδού Μπισκίνη 5 στου Ζωγράφου.Τρεις άνδρες με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

1230....Τρόπους θωράκισης της «πραγματικής οικονομίας»
εξέτασε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στη Βουλή από τον Κ.Καραμανλή στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

1300....Reuters Ισλαμαμπάντ τ
ελευταία ενημέρωση 10:14 ....Τους 160 φτάνουν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης το νοτιοδυτικό Πακιστάν.
1330.....Τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

1345....Ακατάλληλοι για την εσωτερική αγορά,
κρίθηκαν από τους γεωπόνους της Νομαρχίας Πειραιά οι εισαγόμενοι 84,5 τόνοι τροφίμων φυτικής προέλευσης που αποθηκευμένοι στους χώρους του Ε' Τελωνείου Πειραιά, ανέμεναν τους παραλήπτες τους.

1355....Θετικά κινούνται και την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Μεγάλα κέρδη 10,88% εμφανίζει η Αθήνα. Εν τω μεταξύ, πρόταση για την οικονομική στήριξη ευρωπαϊκών κρατών προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας εν όψει της έκτακτης συνόδου κορυφής στις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες και της G-20 στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον.

1410...ΜΕΓΑ τσανελ..Αντιφατικές δηλώσεις Αλογοσκούφη-Σουφλιά
μετα την συνεδρίαση της Κυβερνητικης Επιτροπής για την Οικονομία . -Σουφλιάς < να γίνουν δημόσιες επενδύσεις> - Αλογοσκούφης δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά ........Στα προγράμματα στα κομμάτικα STAGE θα βρούμε διέξοδο για την απασχόληση...............................................

1420...Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια
του εξαφανισθέντος επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, καθώς εμφανίστηκε στο ΙΣτ' αστυνομικό τμήμα Σταυρούπολης την Τετάρτη. Ο 55χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε απαχθεί και πως οι απαγωγείς του τον άφησαν ελεύθερο.
1
435....Ένας άντρας, από την Ρουμανία, έβαλε στην 25-χρονη σύζυγο πωλητήριο
μέσω αγγελίας που ανάρτησε σε ιστοσελίδα για πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων! Ο κύριος Alex Cretu, από την πόλη Bucharest, ήλπιζε να πωληθεί στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ αλλά τελικά έριξε την τιμή στις 5.000 ευρώ για να πουλήσει γρήγορα το «εμπόρευμα»!

1450....Τηλεθέαση: 20% το MEGA (13-19 Οκτωβρίου).
Aκολουθούν ο ΑΝΤ1 με 16,6%, ο ALPHA με 13,6% ALTER και STAR είχαν 12,3% και 10% αντίστοιχα και η ΝΕΤ 8,7%. Στο 3,4% ο ΣΚΑΪ, 3,2% για την ΕΤ3, μόλις 2,4% η ΕΤ1.


1505...Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις των επιχειρηματιών Κοντομηνά και Μπόμπολα.
Φαίνεται πως καλλιεργείται έδαφος για κοινή εταιρεία που θα έχει άξονα τα μέσα ενημέρωσης και τον αθλητισμό.

1520..Εφραιμ επιστολη το ανάγνωσμα
που εστάλει προς κο Σανιδα και κόμματα .....εφ οσον η απόφαση του δικαστηρίου Ροδόπης το 2004 δεν διαβάσθηκε!!!!!! στο ακροατήριο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ έτσι το κράτος θεωρείται παραιτημένο από όποια διεκδίκηση.,και καταλήγοντας προειδοποιεί με προς προσφυγές σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια!
1545...CNN..NBA...Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο ΝΒΑ οι πρωταθλητές Σέλτικς, μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα, καθώς προηγήθηκε η τελετή απονομής του... δαχτυλιδιού. Οι Σέλτικς έπαιξαν σαν πρωταθλητές και ξεκίνησαν με το δεξί τη νέα σεζόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς επικράτησαν των Καβαλίερς με 90-85.

1600....
Σπίτι στο σφυρί βγάζουν οι τράπεζες, ακόμα και για χρέος 1.849 ευρώ, και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τους πλειστηριασμούς ακινήτων παρά τον νόμο που τους το απαγορεύει για τόσο μικρές οφειλές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Νίκου Θεοχαρίδη, συνταξιούχου του ΙΚΑ, με πιστοποιημένη βαριά αναπηρία και μηνιαίες απολαβές 450 ευρώ. Κινδυνεύει σήμερα να χάσει το σπίτι του στα Πατήσια, για χρέος από πιστωτική κάρτα μόλις 1.849,65 ευρώ.

1610..."ΤΑ ΝΕΑ online....."
ΣΕ 4,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!!!!!!!!!! ανέρχεται η λογιστική απώλεια που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τη χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ σήμα κινδύνου για τα διαθέσιμά τους ύψους 13,5 δισ. ευρώ εκπέμπουν τα εργατικά συνδικάτα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), μόνο από τις σοβαρές απώλειες των μετοχών στο χρηματιστήριο τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν σήμερα λογιστική απώλεια της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ενώ πρόσθετη απώλεια 800 εκατ. ευρώ προέρχεται από τα δομημένα ομόλογα και τα αμοιβαία.

1630...
Την διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται η στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος στην κρίση εξέφρασε πριν λίγο ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Μιλώντας σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το ν/σ για τις τράπεζες προωθεί την ολική αντιμετώπιση του προβλήματος με τρόπο που είναι αντιδεοντολογικός και άδικος» καθώς εξομοιώνει τράπεζες που δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. .

1700...Στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαραντόνα
βρήκαν οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, τον ιδανικό αντικαταστάτη του Αλφιο Μπαζίλε. Η πρόσληψη του Μαραντόνα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο ο Κάρλος Μπιλάρδο, αποκάλυψε ότι ο 48χρονος πλέον «Ντιεγκίτο» (σ.σ. αύριο έχει γενέθλια) θα είναι ο νέος προπονητής της «αλμπιτσελέστε».

1805....Κυπριακο Πρακτ.Ειδ....Η κυπριακή
οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Αυτό επαναβεβαιώθηκε, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, στην ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια,