Μεθαδόνη, Junkies & Ασπιρίνες

Σχολιάζει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Tο έγκριτο γερμανικό περιοδικό Manager-magazine, αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης Μπους , να ρίξει στη χρηματοπιστωτική αγορά 700 δις δολάρια, χρησιμοποιεί τον τίτλο: «Μεθαδόνη για Junkies». Σε ένα φόρουμ του περιοδικού, συζητούν διάσημοι οικονομικοί αναλυτές και σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι «το μέτρο αυτό μπορεί να αμβλύνει τα συμπτώματα αλλά δεν μπορεί να θεραπεύσει τις βαθιές αιτίες της κρίσης. Το πολύ –πολύ να λειτουργήσει όπως η μεθαδόνη για τους Junkies, να τους αμβλύνει προσωρινά τον πόνο από το στερητικό σύνδρομο».

Οσοι περίμεναν από την ομιλία του κ. Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή, κάποιες τολμηρές πρωτοβουλίες, που θα ανακούφιζαν τα μέλη της ΝΔ και θα πρόσφεραν στον ελληνικό λαό μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον, απογοητεύτηκαν. Αν ο Μπους, πριν φύγει είπε να μοιράσει λίγη μεθαδόνη, που κοστίζει κιόλας, για να κατευνάσει την οργή του λαού του, ο κ. Καραμανλής, αντί να προτείνει λύσεις στα αδιέξοδα, προτίμησε να μοιράσει ασπιρίνες.

Όταν θα διαπιστωθεί ότι η μεθαδόνη δεν προσέφερε τίποτα, ο Μπους θα είναι στη σύνταξη. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον κ. Καραμανλή. Την επόμενη φορά, πολύ σύντομα, θα πρέπει να μας εξαναγκάσει όλους να πάρουμε μορφίνη, όπιο ή χαζόχορτο.