Google εναντίον microsoft

Chrome εναντίον Internet Explorer

Σε νέα φάση περνά ο πόλεμος εναντίον της Microsoft: γρήγορο, απλό και εύχρηστο το νέο πρόγραμμα πλοήγησης της Google, Chrome


Με ένα νέο, πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα πλοήγησης, η Google βάλει για άλλη μία φορά εναντίον της Microsoft. Μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή της διάθεσής του στο ίντερνετ, το νέο πρόγραμμα, με την ονομασία chrome, μπήκε στα σπίτια εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο που έσπευσαν να το κατεβάσουν.

Γρήγορο, απλό και εύχρηστο

10 χρόνια ζωής συμπληρώνει αυτή την εβδομάδα η Google. Κατά τους εορτασμούς στο Mountain View της Καλιφόρνια, την έδρα του διαδικτυακού κολοσσού, επρόκειτο να παρουσιαστεί η νέα καινοτομία της Google, ένα νέο, γρήγορο, απλό και εύχρηστο πρόγραμμα πλοήγησης, που έχει στόχο να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Ιnternet Εxplorer της Microsoft. Όπως φαίνεται όμως κάποιος στο τμήμα marketing βιάστηκε να διαδώσει το νέο που μέσα σε λίγα λεπτά έκανε το γύρο του κόσμου. Ο νέος browser ονομάζεται Chrome και διατίθεται στο ίντερνετ από την περασμένη Τρίτη. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε να έχει μερίδιο αγοράς 3 % την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό του Ιnternet Εxplorer αγγίζει το 75 %.


Εδώ και χρόνια η Google εκμεταλλεύεται την επιτυχία της ομώνυμης μηχανής αναζήτησής της για να διαδώσει νέες εφαρμογές, πάντα σε βάρος της Microsoft. Στο μεταξύ προσφέρει δικές της εφαρμογές Office, μεταξύ άλλων επεξεργασίας κειμένου, αλλά και υπολογισμού με παραστάσεις. Ωστόσο η προσπάθεια να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά με την εξαγορά της Yahoo, απέτυχε.

Βασικό συστατικό στοιχείο της στρατηγικής

Το Chrome έχει σχεδιαστεί για ταχεία διαχείριση και προβολή ιστοσελίδων με δυναμικό περιεχόμενο, βίντεο ή άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Το νέο πρόγραμμα προσφέρει μεταξύ άλλων τη λειτουργία «incognito» που διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών μέσω ενός ειδικού παράθυρου.

Τα αποκαλυπτήρια του Chrome έρχονται περίπου μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση δοκιμαστικής έκδοσης του νέου Internet Explorer. Η έκδοση 8 δίνει μεταξύ άλλων στους χρήστες την επιλογή να καλύπτουν τα ίχνη τους στο ίντερνετ και να κρύβουν τις προτιμήσεις τους από τη Google και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαδικτυακή διαφήμιση.