Μετά τα χρυσόβουλα των Αυτοκρατόρων, ήρθε και η βούλα Κιλτίδη

Με υπουργική «βούλα» έγινε το καλοκαίρι ο αποχαρακτηρισμός δάσους 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, για να μπορέσει να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της σκανδαλώδους ανταλλαγής εκτάσεων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι οι ενστάσεις και αντιρρήσεις των δασικών υπηρεσιών ξεπεράστηκαν με την αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον υφυπουργό Κ. Κιλτίδη και την αποστολή της τον Ιούλιο από την τότε προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης Στ. Μαντέλη προς όλες τις δασικές υπηρεσίες, για να συμμορφωθούν και να κοπάσουν οι αντιρρήσεις.

Ομως ο υφυπουργός δεν είχε καμία υποχρέωση να δεχθεί τη γνωμοδότηση του Ε τμήματος ΝΣΚ, όπου κατά διαβολική σύμπτωση εμφανίζεται και πάλι εισηγητής ο Νομικός Σύμβουλος Χρ. Μπότσιος, που έχει συμμετάσχει και στις υπόλοιπες γνωμοδοτήσεις που «ξεσκονίζονται» από τους εισαγγελείς, λόγω της περίεργης μεταστροφής στα θέματα κυριότητας του Δημοσίου, του κοινόχρηστου χαρακτήρα της λίμνης Βιστωνίδας κλπ.

Η γνωμοδότηση 161/08 που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο θεωρείται έωλη από τους εισαγγελείς, καθώς το ΝΣΚ δεν είχε καμία αρμοδιότητα να αποχαρακτηρίσει δάσος και πολύ περισσότερο να παρακάμψει το ν. 3147/03, που θεωρούσε απολύτως δεσμευτικούς τους χαρακτηρισμούς δασών που είχαν γίνει στο παρελθόν από τις Επιτροπές Οριστικών Διανομών και τις Επιτροπές Απαλλοτριώσεων (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε το 1934 και το 1971).