Υπόθεση Άλεξ:

Έτσι τα…βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Συνεχίζεται αυτές τις μέρες η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του τραγικού ανηλίκου που "ακούει" στο όνομα Άλεξ.

Η κοινή γνώμη και οι αρχές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες της αποτρόπαιης αυτής πράξης του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας, είναι …ανήλικοι.

Ποιοι όμως ονομάζονται ανήλικοι;

Ανήλικοι είναι τα πρόσωπα που έχουν ηλικία από 7 έως 17 ετών.

Εκ των ανηλίκων αυτών οι έχοντες ηλικία από 7 έως 12 ετών ονομάζονται "παίδες", και οι ηλικίας από 13 έως 17 ετών ονομάζονται "έφηβοι".

Και αυτοί λοιπόν οι ανήλικοι διέπραξαν το "τέλειο έγκλημα", ώστε να μη μπορέσουν οι αρχές να εντοπίσουν μέχρι σήμερα το άψυχο σώμα του μικρού παιδιού;

Ποιος μπορεί να θεωρήσει και να πιστέψει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σοβαροφανές;

Δυστυχώς για όλους εμάς, και πρωτίστως για την οικογένεια του μικρού Άλεξ, το έγκλημα αυτό διεπράχθη από ενήλικες εγκληματίες, οι οποίοι με συντονισμένες πράξεις και παραλείψεις, δεν σκότωσαν μόνο τον Άλεξ, αλλά και την παιδική αθωότητα των συγκεκριμένων ανηλίκων που κατηγορούνται τώρα ως "φονιάδες".

Δεν είναι της παρούσης αλλά ούτε και του χώρου, να σταθούμε στις παραμέτρους αυτής της τραγωδίας.

Θα σταθούμε μόνο στην παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων και με ότι αυτή συνεπάγεται. Ποτέ δεν θα ισχυρισθούμε ότι από έναν κακό γονιό, θα βγει σίγουρα και ένα κακό παιδί. Αυτό βέβαια ως εξαίρεση, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος, στοργής και σωφροσύνης εκ μέρους των μεγάλων, οδηγεί τους ανηλίκους σε παραβατικές συμπεριφορές και ανάρμοστες πράξεις.

Η κοινωνία έχει εύκολες τις απαντήσεις, όταν πρόκειται να αναφερθεί στις εγκληματικές πράξεις των ανηλίκων. Έχει έτοιμο και το "άλλοθι".

"Ορφανό ήταν το παιδί τι να σου κάνει";

Ορφανό όμως δεν είναι το παιδί που στερείται του γονιού, αλλά εκείνο που στερείται του ενδιαφέροντος του γονιού, και κατά τον Ουστίνοφ, οι γονείς είναι το κόκαλο πάνω στο οποίο τα παιδιά ακονίζουν τα δόντια τους.

Και τώρα, στα περί της δίκης. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη θα εκδόσει απόφαση μεστή αμφιβολιών, στηριζόμενη μόνο σε ενδείξεις και όχι σε αποδείξεις.

Αυτές φρόντισαν οι ενήλικοι φονιάδες να τις εξαφανίσουν μαζί με τον άτυχο Άλεξ.

Θα εκδοθούν αποφάσεις με ανασταλτικό χαρακτήρα, μόνο και μόνο για να υπάρξει έστω και υποτυπώδης ικανοποίηση της κοινής γνώμης, ότι δήθεν αποκαταστάθηκε το περί δικαίου αίσθημα.

Ποινή ανάλογη της πράξης, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Και δεν θα είναι η μοναδική φορά.

giannioitis.gr