«Πυριτιδαποθήκη» το λιμάνι της Πάτρας

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε, χθες το απόγευμα, το λιμάνι της Πάτρας. Ο τραυματισμός, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ενός Αφγανού οικονομικού μετανάστη «πυροδότησε» την «έκρηξη» περίπου 200 ομοεθνών του, που άρχισαν να πετροβολούν το Λιμεναρχείο και κοντινά καταστήματα.
Κατά πληροφορίες, ο τραυματίας Αφγανός βρέθηκε αιμόφυρτος στον χώρο του λιμανιού και οι ομοεθνείς του «εξερράγησαν», πιθανόν πιστεύοντας ότι είχε κακοποιηθεί από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού, χωρίς πάντως να έχει γίνει καμία σχετική καταγγελία.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι Αφγανοί, πετώντας πέτρες, προκάλεσαν φθορές σε τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και σε πολλά ΙΧ.


Με την επέμβαση λιμενικών και αστυνομικών δυνάμεων, η ομάδα των Αφγανών απομακρύνθηκε από τον χώρο του λιμανιού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία, προκειμένου να διακομιστεί στο νοσοκομείο του Ρίου.


Ωστόσο, κατά την έξοδο του ασθενοφόρου από το λιμάνι, οι μετανάστες, που διαμένουν σε καταυλισμό επιδιώκοντας να περάσουν στην Ιταλία, σταμάτησαν το όχημα και πήραν μαζί τους τον ομοεθνή τους τραυματία.