Το "θεικό" σωματίδιο προσβάλει την επιστήμη

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Με την χορηγία του Βατικανού και την… βοήθεια του θεού περιμένουν οι πειραματιστές του GEN να επαληθευτούν οι προσπάθειές τους.. Και δεν είναι γιατί το αρνείται ο Στίβεν Χόκινς αλλά γιατί αυτή η θεωρία του «θεϊκού σωματιδίου» προσβάλει καθαρά την επιστημονική λογική. Αν υπήρξε ένα Big Bang (μεγάλη έκρηξη) γράφει τόσο ο Ευτύχης Μπιτσάκης και ο Ρίτσαρντ Φρίντμαν όσο και ο Καρλ Μαρξ τότε αυτό δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι δεχόμαστε μια αφαιρετική διαδικασία που οδηγεί στην αμφισβήτηση αυτής της ίδιας της βιολογικής μας οντότητας. Και το εξηγούν με μια αφοπλιστική απλότητα.


Παίρνοντας ανάποδα και αφαιρετικά την ιστορική μας διαδρομή πίσω στον χρόνο, ως το Big Bang δηλαδή, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η πορεία μας σταματά ακριβώς εκεί. Επομένως προ αυτού το χάος.. Αλλά ακόμη και το χάος έχει ύλη η οποία συνεχώς αναδιαμορφώνεται. Κατά συνέπεια ή είμαστε η ιστορική συνέχεια του χάους άρα το Big Bang ήταν διαμορφωτής του, ή δεν υπήρξε ούτε Big Bang ούτε χάος άρα δεν υπάρχουμε ούτε εμείς που γράφουμε τώρα αλλά και εσείς που μας διαβάζετε!

Όπως και να έχει το πράγμα η επιστήμη είναι η λογική της αμφισβήτησης ώσπου κάθε νέα γνώση η οποία προστίθεται να επαληθευτεί πειραματικά και φυσικά να καθιερωθεί αξιωματικά. Πολιτικά όμως τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα. Στ’ αυτιά μας φτάνουν μόνον οι φωνές των φανατισμένων υποστηρικτών του Χίγκς κι αυτό γιατί όλα τα ευρωπαϊκά μέσα επιχορηγούμενα αδρά έχουν ταχθεί στο πλευρό του.


Όμως γιατί να κόπτονται κάποιοι για την πειραματική επαλήθευση του … σωματιδίου του θεού!!! Απλώς γιατί έτσι αποδεικνύεται ό,τι οι ανά τον κόσμο θρησκείες μανιωδώς επιδιώκουν. Η ύπαρξή του! Και μαζί μ’ αυτή το σύστημα αξιών (κυρίως των οικονομικών) που τις επινόησε και τις συντηρεί. (για παράδειγμα σύμφωνα με το κοράνι εκείνο που κατά την εξουσία είναι νόμιμο είναι και ιερό!) Επειδή τα τελευταία εκατό χρόνια έχει αρκετά στραπατσαριστεί το κύρος του από την επιστήμη. Επομένως το Βατικανό έχει κάθε λόγο να χορηγεί την προσπάθεια αυτή, αλλά και πολλαπλάσιους από έναν λόγο να φιμώνει τους επικριτές τού πειράματος που δεν είναι λίγοι ούτε ποσοτικά μα ούτε και ποιοτικά. (ονόματα τρανταχτά της αστροφυσικής) Τι γράφουν; Ότι Big Bang δεν υπήρξε ποτέ και ότι το σύμπαν δεν είναι ασυνεχές αφού η ύπαρξή του στηρίζεται στο είναι και το γίγνεσθαι. Την αέναη κίνηση δηλαδή.


Όπως και να έχει θα το μάθουμε γρήγορα αν δεν μας παραμυθιάσουν επειδή τα χρήματα που επενδύθηκαν πάνω στις φαντασιώσεις του Χίγκς είναι πολλά. Και θα το μάθουμε κυρίως από το ποιος κέρδισε το στοίχημα των εκατό δολαρίων που έβαλαν μεταξύ τους οι Χόκινς και Χίγκς. Ο πρώτος- νομπελίστας- αμφισβητεί την θεωρία του δεύτερου που διεκδικεί την δόξα του πρώτου, κινδυνεύοντας ωστόσο να πέσει στο σκοτάδι της μαύρης τρύπας του

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Eandrik@otenet.gr