ΕΠΕΣΕ ΕΝΑ «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Γραφει ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ:

Το έλεγε και ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
«Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται, όπως υπάρχουν πράγματα που δε γίνονται και λέγονται».
Στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, προφανώς υπάρχουν τα εξωτερικά γνωρίσματα, οικονομικού σκανδάλου.
Ακόμα και οι ανάρμοστες διευθετήσεις υπέρ της μοναστικής περιουσίας του Βατοπεδίου εις βάρος του δημοσίου, ενδεχομένως να συνιστούν και πολιτικό σκάνδαλο.
Όμως, για τον παραιτηθέντα Υπουργό Βουλγαράκη από πουθενά δεν προκύπτει, ούτε βέβαια υπάρχουν έστω και ελάχιστες ενδείξεις, ότι απεκόμισε οικονομικό όφελος.
Γιατί λοιπόν τόσος θόρυβος, και κατ’ επέκταση, η πολιτική αναταραχή;
Ας ανοίξουμε, λοιπόν, «λόγια κλειδωμένα».

Να πούμε ότι δεν μπορούν να επικαλεστούν και να προβάλλουν τα κυβερνητικά στελέχη, για λόγους διεθνών διπλωματικών ισορροπιών, που ασφαλώς θα έχουν επίπτωση στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πατρίδας μας.
Ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2007 από την ίδια στήλη είχε προβληθεί από τον υπογράφοντα ως επιχείρημα, ότι ξένα κέντρα σε συνεργασία με εγχώριους «νταβατζήδες» ΜΜΕ, προετοίμαζαν τη μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του Καραμανλή με την είσοδο πέμπτου κόμματος στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, το πέμπτο κόμμα αφαιρεί από το πρώτο 8 – 10 Βουλευτές.
Έτσι δόθηκε μια ηχηρή και πρώτη απάντηση στον Καραμανλή για την υπογραφή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Διαφορετικά αποτελέσματα παράγει μια Κυβέρνηση, όταν διαθέτει 160 – 162 Βουλευτές, και διαφορετικά βέβαια με… 152!
Προ ημερών ο Καραμανλής και με τα Ρωσικά στρατεύματα να παραμένουν στη Γεωργία, παρά τις σφοδρές πιέσεις και αντιρρήσεις των ΗΠΑ, ακύρωσε στη Βουλή τη συμφωνία και του δεύτερου αγωγού south stream.

Η ιστορική Μονή Βατοπεδίου τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, από την κατάσταση «πτωχεύσεως» στην οποία βρισκόταν, είχε αποκτήσει διεθνές κύρος και λάμψη.
Στον κύκλο των προσκυνητών της περιλαμβάνονται ο διάδοχος του Αγγλικού στέμματος πρίγκιπας Κάρολος, ο «κυρίαρχος» της Ρωσίας Πούτιν, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκεϊτς, ο «μάγος» της καρδιοχειρουργικής Γιακούμπ, και μια γκάμα Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου, οι οποίοι καταχωρούνται ως χορηγοί και ευεργέτες της.
Χάρη στον Ευφραίμ και τον Αρσένιο, είχε μεταβληθεί σε κέντρο του Παγκόσμιου Χριστιανισμού και της ορθοδοξίας.
Επιπροσθέτως:
Η διαφωνία μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης εάν θα πρέπει ή όχι η καθολική Εκκλησία να χαρακτηρίζεται ως «αιρετική», ως θέλει το Φανάρι, ή «σχισματική», ως θέλει το Άγιον Όρος.
Το γεγονός ότι το Φανάρι ως ίδρυμα, υπάγεται στην Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως.
Η αδυναμία – λόγω του ειδικού Τουρκικού νομικού καθεστώτος – να υπάρξει διάδοχος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, έφερναν ως άμεσο ενδεχόμενο το Πατριαρχείο, αντί να βρεθεί στη Μόσχα, σύμφωνα με τα φιλόδοξα σχέδια του Αλεξίου, να εγκατασταθεί στη Μονή Βατοπεδίου και να αποτελέσει το «Βατικανό της Ορθοδοξίας».

Αντ’ αυτού, κινδυνεύουμε να δούμε το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους να μετατρέπεται σε διοικητική υποτέλεια στο Φανάρι και στη Νομαρχία Κωνσταντινούπολης.
Αντ’ αυτού, κινδυνεύουμε να δούμε δήμευση της περιουσίας του Αγίου Όρους υπέρ του «πτωχευμένου» δημοσίου, ενώ θα έπρεπε να γίνει καταγραφή της περιουσίας του και ταυτόχρονα φορολόγηση με 10% υπέρ του Ταμείου Φτώχιας, όπως είχε συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση.
Αντ’ αυτού, τα εγχώρια ΜΜΕ με τη συνδρομή όλων ανεξαρτήτως των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, θυσιάζουν τη χώρα και το «κάστρο» της Ορθοδοξίας σε ξένα συμφέροντα, αφού ο Καραμανλής μετά τους «αγωγούς» με τη Ρωσία, θέλησε να αλλάξει και το εκκλησιαστικό status quo, με την προοπτική μεταφοράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου από το Φανάρι, εκτός του Ελληνικού εδάφους..
Στο επόμενο στάδιο, θα δούμε τις «εταίρες» των ΜΜΕ, δηλαδή τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να εξισορροπούν την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, και συνάμα να δίνουν απίθανα ποσοστά στα μικρά κόμματα.
Η συνταγή, άλλωστε, είναι γνωστή από τις εκλογές του 2007!!!
Ο κόσμος, με την οικονομική κρίση που περνάει, δεν έχει τη δυνατότητα ρεπορτάζ της διεθνούς πολιτικής ούτε βέβαια είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις διεθνείς εξελίξεις και συγκυρίες, ιδιαίτερα σε διπλωματικό επίπεδο.
Η Κυβέρνηση, όμως, δεν οφείλει να εξηγήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για όσα γίνονται, πέρα και πάνω από τη ρήση του Εθνάρχη «ότι στην Πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται, και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται»;

ΒΙΚΤΩΡΑΣ