ΡΕ ουστ.......!!!!!!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Μικροί, ασήμαντοι, υποτελείς όχι μόνο στα συμφέροντα της πλουτοφόρας τάξης που υπηρετούν αλλά και στα ιδιοτελή τους, αποδεικνύονται οι βουλευτές που συνέπραξαν στο βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα της αλλοίωσης μιας ψηφοφορίας και μάλιστα για την αναθεώρηση υπέρτατου νόμου της χώρας. Του Συντάγματος.


Κάτω από άλλες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης πιθανότατα θα οδηγούνταν στο εκτελεστικό απόσπασμα, δίχως αυτή η αναφορά να εμπεριέχει το παραμικρό στοιχείο υπερβολής. Αποκαλύπτει την υποκρισία των λειτουργών ενός πολιτεύματος που οι ίδιοι ονομάζουν κοινοβουλευτική δημοκρατία και που την εστία του ονομάζουν πληθωριστικά «ναό».. Και για να το καταδείξουν τον τοποθετούν στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Ε, λοιπόν αυτός ο «ναός» έχει μετατραπεί σε «τάφο» της δημοκρατίας το σώμα της οποίας αποσυντίθεται από ορισμένα αιρετά σκουλήκια. Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει ότι η αστική δημοκρατία την οποία επικαλούνται για προσωπικά τους οφέλη έχει πεθάνει και την θέση της έχει πάρει η ολιγαρχία της αγοράς.


Δύο σημεία αξίζει να τονιστούν. Ότι επί προεδρίας Κακλαμάνη οι τρεις πρώτες σειρές ήταν πάντα κατ’ εντολή του κενές και ότι βουλευτής της ήσσονος αντιπολίτευσης ακκιζόταν με κυβερνητικό συνάδελφό της επί του πολιτικού εγκλήματος που εξελισσόταν.

Ρε ουστ……

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet .gr