"Ρε ουστ …Νο 2…!!!

Έτσι τα …βλέπω …!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Φίλε Ευγένιε, καλώς όρισες και ας …άργησες. Μόνο που μας έλειψες!

Παίρνοντας ως αφορμή την Ελληνικότατη λέξη "ουστ", που εύστοχα τοποθέτησες στο κείμενό σου, θα προσθέσω ελάχιστα πάνω σ΄ αυτό, χωρίς βέβαια να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι διαφοροποιούμαι και από τις τοποθετήσεις σου.

Η τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων εκ μέρους των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει σήμα κατατεθέν πρωτίστως για τους ίδιους, και έχει αναχθεί σε άθλημα με ...πολυπληθές ακροατήριο.

Πίσω από τις βαρύγδουπες λέξεις – ελάχιστων ευτυχώς – στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κρύβεται η έλλειψη περιεχομένου των δηλώσεών τους.

Ο Βενιζέλος για παράδειγμα, περιμένει εναγωνίως τον Παπανδρέου πίσω από τις γωνίες των πολιτικών γκαφών του, καραδοκώντας ωσεί ιέραξ για να κατασπαράξει και να "απολαύσει" τη λεία του.

Είναι η πάγια και μονίμως δοκιμασμένη συνταγή.

Βγάζει νοστιμιά για τον ίδιο, και "καούρα" για τον Παπανδρέου.

Όμως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ …εντυπωσιασμένοι – για να μην πω εκστασιασμένοι – απ΄ αυτές τις δηλώσεις, τον χειροκροτούν χωρίς να τον …καταλαβαίνουν.

Ας γίνω και λίγο πιο σαφής.

Μήπως ο Παπανδρέου διέγραψε λάθος άτομο;

Εκείνος που του ρίχνει τις "γλυστερές" πεπονόφλουδες είναι μόνο ο Βενιζέλος, κι' αυτό γιατί έχει αυξημένη δυνατότητα λεκτικών ελιγμών, σε σημείο που να μην τον αντιλαμβάνεται κανείς, αλλά να τον θαυμάζουν παράλληλα για την ικανότητα τοποθέτησης συγκεκριμένων λέξεων, στη κατάλληλη θέση.

Κάποιοι όμως τον αντιλαμβάνονται, και τοποθετούνται ευθέως με δηλώσεις του τύπου:

"Κρέμασε τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος".

Και με το δίκιο τους:

"Βόμβα" χαρακτήρισε ο Παπανδρέου την υποτιθέμενη "νοθεία" της εκλογικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του συντάγματος, ενώ ο Βενιζέλος χαρακτήρισε "ηθικό ατόπημα" την μη …εκραγείσα βόμβα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου (Βενιζέλου), δεν μίλησε για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά για νόθευση της εκλογικής διαδικασίας και της κοινοβουλευτικής ηθικής.

Μπορεί να συνυπάρξει νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, χωρίς αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος;

Εάν όχι, ποια η σκοπιμότητα των ανεξήγητων δι’ εμέ, δηλώσεων του Βενιζέλου;

Σας παρακαλώ πέσετε μου:

Τι συμπέρασμα βγάζετε από αυτές τις δηλώσεις;

Δεν προτίθεμαι να πάρω το μέρος κανενός, αλλά μια απορία στριφογυρνάει στο μυαλό μου:

Μήπως οι πολιτικοί μας χρησιμοποιούν μονίμως χειροβομβίδες, κρότου και λάμψεως;

gianniotis.gr