"Κανόνι" 2 εκατομμυρίων ευρώ στη Κεφαλονιά με τη πρώχευση της XL Leisure Group

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι πτώχευσε o τρίτος σε μέγεθος αγγλικός tour operator XL Leisure Group”, γνωστή στο νησί μας ως KOSMAR.

Μα τι είναι αυτό! Τι γκαντεμιά!

Εκεί που επήγαμε να πούμε «δόξα ο θεός και καλά τα πήγαμε εφέτος με τις αφίξεις των ξένων τουριστών», ξέσπασε η καταιγίδα. Η ΚOSMAR διακινούσε κάθε χρόνο στο νησί μας 13.000 τουρίστες και πραγματοποιούσε τρεις πτήσεις charters την βδομάδα. Το κανόνι που έριξε στην αγορά υπολογίζεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για φετινές οικονομικές υποχρεώσεις της αφού η εταιρία δεν έχει χρέη από προηγούμενες σαιζόν. Στους γνωρίζοντας όμως τη τοπική τουριστική αγορά, αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη από πέρυσι. "Ηταν ζήτημα χρόνου η καταστροφή", μας εκμυστηρεύτηκε επιχειρηματίας του κλάδου.

Να διευκρινίσουμε ότι με τα αεροπλάνα της XL Leisure διακινούνται επιβάτες και άλλων εταιριών οι οποίοι θα διοχετευτούν τώρα σε άλλες πτήσεις. Η KOSMAR -θυγατρική της XL Leisure - θα διακινούσε το 2008 στη Κεφαλονιά 13.000 ,δικούς της, πελάτες. Οι υπόλοιποι πελάτες -που χρησιμοποιούσαν μόνο τα αεροπλάνα της και υπολογίζονται στις 10.000 τον χρόνο- θα έρθουν με άλλες πτήσει

Για την συνέχεια στο kefalonia press