11 τσιμπούρια σε στρατιώτες μετά από άσκηση στον Έβρο

Ένα περιστατικό κρατήθηκε στο ΣΤΕΠ γιατί ο φαντάρος παρουσίασε ζαλάδες, πυρετό κι εμετό

Επιδρομή τσιμπουριών δέχθηκαν όπως αποδεικνύεται στρατευμένοι που συμμετείχαν σε άσκηση στο νομό Έβρου από την 182ΜΚΒ μονάδα του Δ΄Σ.Σ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την επιστροφή τους από την άσκηση οι στρατιώτες, ενώ έκαναν ντουζ ανακάλυψαν τα τσιμπούρια, ειδοποίησαν τον διοικητή και μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο για την χειρουργική εκτομή.

Συνολικά υπήρξαν 11 περιπτώσεις στρατιωτών με τσιμπούρια και μία από αυτές παρουσίασε μόνο πυρετό ζαλάδες κι εμετό και το περιστατικό κρατήθηκε για παρακολούθηση στο ΣΤΕΠ της μονάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι για το θέμα των τσιμπουριών υπάρχουν δεκάδες ενημερωτικές αφίσες σε όλη την περιοχή, ενώ στην Ροδόπης έχουν καταγραφεί δύο θανατηφόρα περιστατικά που αφορούσαν γυναίκες από την μειονότητα οι οποίες είχαν δήγματα κρότονα που τον αφαίρεσαν μόνες τους. Από στρατιωτική αρχή δεν έγινε καμία σχετική ανακοίνωση το περιστατικό αυτό ελπίζουμε ότι παρακολουθείται και θα αντιμετωπιστεί όπως πρέπει.

Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή σε όσους αντιληφθούν ότι έχουν έρθει σε επαφή με τσιμπούρι να μην επιχειρήσουν σε καμία περίπτωση να το αφαιρέσουν μόνοι τους, αλλά να σπεύσουν στο νοσοκομείο προκειμένου να αφαιρεθεί με ειδική διαδικασία.