Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης χτυπάει κόκκινο

Ο υδράργυρος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ το κύμα των αδειούχων αποχωρεί από τα αστικά κέντρα μαζικώς προς προορισμούς που επιβεβαιώνουν το διαχρονικό «τα μπάνια του λαού».

Ο πολιτικός υδράργυρος ωστόσο συνεχίζει την ανοδική τροχιά του: Την Παρασκευή το «μενού» ήταν πλούσιο… Τα βασικά «πιάτα» ήτα δύο: Σκοπιανό και θέματα διαφάνειας. Στην πρώτη περίπτωση ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έλαβε από τον έλληνα ομόλογο του απαντητική επιστολή.

Στη δεύτερη είχαμε κάτι σαν debate εκ του μακρόθεν, καθώς οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου άνοιξαν έναν ιδιότυπο διάλογο, από την Ολυμπία και τη Θεσσαλονίκη αντιστοίχως, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και εκατέρωθεν κατηγορίες- καταγγελίες. Στο κάδρο μπήκε και το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «ο καβγάς για το πάπλωμα καλά κρατεί».

Στο τομέα των εθνικών θεμάτων ταυτόχρονα προστέθηκε και η είδηση της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις για το πραξικόπημα.