Πέντε κακουργήματα για Γερμανό - Βουρλούμη

Ποινική δίωξη για 5 κακουργήματα άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου σε βάρος του ιδρυτή και μεγαλομέτοχου της εταιρείας ''Γερμανός'', Πάνου Γερμανού, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη κι άλλων 5 προσώπων για τη ζημιογόνο εξαγορά της εταιρείας ''Γερμανός'' από την Cosmote, πρίν από περίπου 3 χρόνια.

Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Εφετών κ.Σπυροπούλου, η οποία έδωσε την παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων.

Συγκεκριμένα τα αδικήματα αφορούν σε χειραγώγηση της αγοράς κατ’ επάγγελμα, η οποία αποδίδεται στους υπευθύνους της εταιρείας ''Γερμανός'' και σε μέλη του Δ.Σ της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ, ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα, η οποία στρέφεται κατά του Πάνου Γερμανού και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επίσης κατά του Π. Γερμανού, αλλά και κατά του Δ.Σ της εταιρείας.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Παναγή Βουρλούμη, αφορά στο αδίκημα της απιστίας, ενώ ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο Π. Γερμανός.

Συνολικά η Cosmote είχε δαπανήσει 1,3 δις ευρώ για το χρεωμένο , σύμφωνα με τις καταγγελίες δίκτυο της ''Γερμανός'', παίρνοντας στην πλάτη της, χρέη πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει για την υπόθεση, ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ, Χρίστος Βερελής.

Πηγή zougla.gr