Διαφθορά στο σύστημα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης

Απόλυτα διεφθαρμένο παραμένει το σύστημα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή και ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Χατζηδάκης, ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση, ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Το λάδωμα ζει και βασιλεύει, με την ταρίφα να ξεκινά από τα 500 ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες κάποιοι παραλαμβάνουν τα διπλώματα οδήγησης ακόμη και στο σπίτι.

Η διαφορά ποσοστών επιτυχίας των υποψήφιων οδηγών στις θεωρητικές εξετάσεις που ανέρχεται στο 50% και στις πρακτικές εξετάσεις που ανέρχεται στο 95%, αποτέλεσε το ερέθισμα για μία επίσκεψη σε μια τυχαία σχολή οδηγών, για να διαπιστωθεί ότι τα πάντα είναι θέμα χρημάτων και όχι ικανοτήτων. Ο δάσκαλος οδήγησης το μόνο που ρώτησε στην εμφανιζόμενη ως ενδιαφερόμενη για δίπλωμα ρεπόρτερ του ALPHA, ήταν αν είχε δώσει θεωρητικές εξετάσεις και αν τις είχε περάσει. Στην καταφατική δε απάντηση που έλαβε, είπε χαρακτηριστικά ότι «όλα τα άλλα βγαίνουν». Όσο για το κόστος, περίπου 350 ευρώ όπως είπε για τον ίδιο και τους εξεταστές.

Λύση υπάρχει ακόμη και αν οι εξεταστές δεν είναι στο κόλπο. Όπως είπε ο συγκεκριμένος «δάσκαλος», σε αυτή την σπάνια περίπτωση δίνεις εξετάσεις χωρίς λάδωμα και αν κοπείς ξαναδίνεις την επόμενη εβδομάδα και μέχρι να πετύχεις τους «δικούς» του εξεταστές, που θα πάρουν τα λεφτά και θα σε περάσουν. Το σίγουρο πάντως είναι, πως μετά και την παραδοχή του προβλήματος από τον υπουργό Μεταφορών, αναμένονται σειρά μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς στο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών.

Πηγή alpha