Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΕΘΕΡΟΠΛΗΚΤΟΥ! (Μέρος 2ο)

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΣΟΥ ……
.. είναι που έφερες στο σπίτι τη μαμά σου!
Συνέχεια από το προηγούμενο

.............
Με αυτά που έγραψα, και με άλλα πολλά συνεχιζόταν η ζωή του παντρεμένου! Για να καταλάβετε την σοβαρότητα του θέματος, θα πρέπει τηρώντας και την ανάλογη δεοντολογία να θέσω στην διάθεση σας και άλλα γεγονότα, ανάλογης σοβαρότητας και "βάρους",(μιας και η πεθερουλα μου (που να της καεί το βίντεο) ήταν όπως έγραψα 140 κιλά)! Κατ' αρχήν τα κιλά της! 140 και ένα ....τούβλο! Την ζυγίσαμε σε πλάστιγγα από αυτές που ζυγίζουν τα τσουβάλια, και επειδή δεν μας έφτασαν τα βαράκια, προσθέσαμε και ένα τούβλο.
Μετά από επίπονες προσπάθειες καταφέραμε να την ζυγίσουμε. Δεν φτάνει που η πλάστιγγα έβαλε τα κλάματα (μόνο ήμαρτον δεν φώναξε), ακούσαμε και το βρίσιμο της αρκούδας, γιατί λέει της "προσθέσαμε" κιλά! Μα και να το θέλαμε, που θα τα βρίσκαμε; Τα είχε όλα επάνω της! Δεν άφησε και τίποτα για κανέναν άλλον! Από έγκυρες πηγές, πληροφορήθηκα ότι όταν τη βάφτιζαν, χρησιμοποίησαν έναν ντενεκέ λάδι για να την αλείψουν! Ανάθεμα τον νουνό της, που δεν την έβαλε μια και καλή στον φούρνο με πατάτες! Και αυτός μετά χτυπούσε το κεφάλι του, αλλά ήταν αργά! Είπαμε λοιπόν για τα κιλά, πάμε τώρα στην μαγειρική της! Έχετε δυσκοιλιότητα; Κανένα πρόβλημα! Να πατέ να σας κάνει το τραπέζι! Θα κάνετε κανονική "απόφραξη", για να μην πω ότι θα κλασετε (με το συμπαθειο) φωτιές από το σκόρδο και τα διάφορα καυτερά που βάζει σε όλα τα φαγητά! "Α εγώ το φαγητό το θέλω λίγο πικάντικο, να τσιμπά"! Τι λίγο και να τσιμπά βρε κόρη του ρινόκερου, που το φαί αυτό το χρησιμοποιούν για καύσιμα στο Καναβεραλ! Απορώ πως τόσα χρόνια ο πεθερός μου δεν είχε μπει σε τροχιά! Πάντως είχε εξασφαλίσει μόνιμη υψηλή πίεση! Τούρμπο ιντζεξιον το είχε κάνει το ανθρωπάκι ο δόκτωρ τζεκυλ!
Ένα άλλο πρόβλημα με την αγαπημένη μου πεθερουλα, ήταν και η μετακίνηση, η υπεραστική! Λόγο κιλών, δεν χωρούσε από την πόρτα του λεωφορείου, αλλά ευτυχώς, έγινε μια μεταφορική εταιρία κοντά στη γειτονιά μας, και έτσι μια νταλίκα έλυσε το πρόβλημα της μεταφοράς της πεθεράς μου. Θυμάμαι όταν πήγαμε εκδρομή πριν μερικά χρόνια στην Κοζάνη! Θυμοσαστε; Τότε με τους σεισμούς; Ε, θα σας πω εγώ τι έγινε πραγματικά. Ο εγκέλαδος, εκείνη την ημέρα, είχε "ρεπό", και τον αντικατέστησε η πεθερά μου! Τι της ήρθε μόλις φτάσαμε να πηδήξει από την καρότσα της νταλίκας; Ήταν τα σουβλάκια που είχε δει σε παρακείμενη "σουβλακερι"; Ήταν μια λιγούρα λόγο του καθαρού αέρα (η πεθερά μου είχε λιγούρα ακόμα και με νέφος); Φοβήθηκε μήπως ο οδηγός σηκώσει την ανατροπή; Δεν ξέρω! Αλλά πήδηξε παιδιά! Πήδηξε, και με το που έσκασε κάτω, κουνήθηκε συθέμελα η Κοζάνη, και έτρεχε πανικόβλητος ο Παπαζαχος, γιατί λέει, εντοπίστηκε "νέο ρήγμα" σε εκείνη την περιοχή, κάτι που παλιότερα δεν υπήρχε! Το καλό από αυτή την εκδρομή είναι ότι παραέφαγε, και την αφήσαμε εκεί για ένα τριήμερο! Όταν κάποτε πήγε να αγοράσει ύφασμα για να ράψει ένα "ταγερακι", ο έμπορος έτριβε τα χέρια του! Το "ταγεράκι" της πεθερουλας μου, ήθελε τόσο ύφασμα, όσο μια βιοτεχνία για να ράψει οκτώ! Αλλά δεν μπορώ να πω, είχε γούστο στο ντύσιμο ο κατσαπλιας! Ήξερε ρε παιδί μου να κάνει φοβερούς συνδυασμούς! Έτσι και την έβλεπες, σου θύμιζε ντουβάρι με "γκράφιτι"! Όλα τα χρώματα επάνω της! Αφού κάτι παλιά φουστάνια της, τα είχαμε κάνει τεντοπανα στο παλιό μας σπίτι!
Οι αναμνήσεις λοιπόν ξαναγυρίζουν (όπως λέει και το άσμα), και θυμάμαι το χάρισμα του "ρήτορα" που είχε αυτή η γυναίκα .......
.
Συνεχίζεται Αύριο
Βασίλης Τσούγκαρης

Αν κάποιος «συμπάσχων» το διαβάσει, ας βάλει τη δική του ….. εμπειρία για συνέχεια! Περιμένουμε , στείλτε μας e-mail για να το δημοσιεύσουμε.

Ενα ανέκδοτο από το Λαζόπουλο