Ο κλέψας του κλέψαντας

Αναρτήθηκε από Alkimos archive
Αποκαλύφθηκε κύκλωμα εργαζομένων της Ολυμπιακής, οι οποίοι κατάφεραν να εφαρμόσουν το «colpo grosso» και να βάλουν στο χέρι 500.000 Ευρώ, από το ήδη χρεωμένο με 2 δισεκατομμύρια ευρώ ταμείο της πολύπαθης Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» της Δευτέρας (7/7) οι τέσσερις υπάλληλοι εκμεταλλεύονταν τη νομοθεσία που καλύπτει τον πελάτη σε περίπτωση που αυτός δεν καταφέρει τελικά να ταξιδέψει λόγω υπεράριθμων κρατήσεων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εταιρεία δικαιούται να κάνει υπεράριθμες κρατήσεις της τάξης 10% επί του συνόλου των εισιτηρίων. Η γυναίκα που φέρεται ως επικεφαλής της σπείρας των υπαλλήλων και εργαζόταν ως προϊσταμένη βάρδιας στο τμήμα επιβίβασης συνέτασσε τη λίστα με τα ονόματα που είχαν κάνει κράτηση αλλά δεν ταξίδεψαν. Στη συνέχεια τύπωναν τα εισιτήρια και διεκδικούσαν από την εταιρεία τις αποζημιώσεις. Με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με εκτιμήσεις «φτερά» φαίνεται να έχουν κάνει από τα ταμεία περίπου 500.000 ευρώ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές του σχεδίου και πόσα χρήματα τελικά υπεξαιρέθηκαν.

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πολλά που συμβαίνουν ή πρόκειται ακόμα να συμβούν, καθότι οι Έλληνες δεν τρώνε ...κουτόχορτο. Όταν όλα γύρω καταρρέουν, όταν η αρετή έχει φτάσει να θεωρείται ελάττωμα και οι «Αντουανέτες» κλείνουν το μάτι στον κάθε κατεργάρη, τότε το επόμενο που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι, να βγουν στο πλιάτσικο και οι (κατά τ’ άλλα ευυπόληπτοι) πολίτες.

Ναι μεν «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι», τώρα όμως η σήψη έχει αρχίσει να προχωράει, και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τότε η κοινωνική κατάρρευση είναι προ των πυλών.

Θα τρέχουμε τότε και δεν θα φτάνουμε… (όπως έλεγαν οι παλιοί).
Αναρτήθηκε από Alkimos archive